ŞEHİT EVLADIMIZ YÜREKLERİMİZİ BİR KEZ DAHA YAKTI..

16 Eylül 2015 19:56

Mardin’in Nusaybin İlçesi Üçyol Mevkii'nde devriye görevi yürüten zırhlı polis aracına terör örgütü tarafından düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit olan polis memuru  Sezgin Uludağ’ı ebedi istirahatgâhına binlerce Ispartalı uğurladı.

Mardin’in Nusaybin İlçesi Üçyol Mevkii'nde devriye görevi yürüten zırhlı polis aracına terör örgütü PKK mensuplarınca dün saat 23.40 sıralarında bombalı saldırı düzenledi. Zırhlı aracın geçişi sırasında yola tuzaklanan tahrip gücü yüksek bombanın uzaktan kumandayla infilak ettirilmesi sonucu, araçta bulunan 1'i komiser 3 polis şehit oldu, 1 polis memuru da ağır yaralandı. Patlamada şehit düşen polislerden 29 yaşındaki Sezgin Uludağ’ın acı haberi Isparta’ya ulaştı. Isparta Merkez Hisar Mahallesi’ndeki baba evine acı haberi Vali Vahdettin Özkan ile birlikte Emniyet Müdürü Halil Altan sabahın erken saatlerinde verdi.

BAYRAK ASILDI TAZİYE ÇADIRI KURULDU

Şehit haberinin gelmesiyle eve dev Türk bayrağı asıldı. Belediye ekipleri de sokağıa Türk Bayrakları ile donattı ve taziye çadırı kuruldu. Evde taziyeleri kabul eden Baba Mehmet Uludağ ve Annesi Selver Uludağ ise zaman zaman gözyaşlarına boğuldular. Anne Selver Uludağ, "Kuzum, Kuzum, kuzum gitti" diye feryat etti.

OĞLUNU RÜYASINDA GÖRDÜ

Öte yandan acılı baba Mehmet Uludağ, oğluyla en son iki gün önce görüştüğünü söyledi. Baba Uludağ, “Annesi önceki gün öğleden sonra, ağabeyi de akşam görüştü. Zaten o bizi arıyordu. Biz arayamıyorduk. Sabahleyin de haberi geldi. Önceki gün rüyamda gördüm onu. Kolay kolay rüya görmezdim. Rüyamda kapıyı açtı ‘Baba ne yapıyorsun’ dedi. ‘Ne oldu bir şey mi var’ dedim. ‘Yok, sen rahatına bak’ dedi. Sonra uyandım. Gece saat 03.00’tü ama görevde olabileceğini düşünerek aramadım. Sonra arayayım dedim. Daha sonra annesini o aramış. Şükür dedim. ‘Baba beni aramayın ben sizi ararım’ demişti. ‘Görevde olurum telefonu açamam sonra niye açmıyor telefonu diye düşünürsünüz diye aramayın’ demişti” diye konuştu.

ANNESİNE BAKMAK İÇİN İZİN ALMIŞTI

Süleyman Demirel Üniversitesi mezunu oğlunun, üç buçuk senedir polis olduğunu belirten Baba Uludağ, “İlk önce Kütahya’daydı. Ben de oradaydım. Daha sonra Nusaybin’e gitti. Yılbaşından iki gün önce gitti. Daha sonra annesi rahatsızlandı. 6 ay kadar refakatçi izni verildi kendisine. Isparta’ya geldi. Annesine baktı. Bir ay önce de görev yerine gitti. Gidince de ben geldim. Annesine şimdi ben bakıyordum. Annesini sık sık arardı. Üç oğlumdan o okudu. Puanı yüksekti arkadaşları polis olunca polisliği de sevince polis olmak istediğini söyledi. Çalışkan ve üstün başarılı bir çocuktu. İstanbul’da kız arkadaşı vardı. O da cenazesine geliyormuş” dedi. Pankreas rahatsızlığı olduğu öğrenilen Anne Selver Uludağ’ın ağıtları ise yürekleri dağladı. Acılı anneye, sağlık ekipleri zaman zaman müdahale ederken, kadın polis memurları anneyi teselli etmeye çalıştı.

NAAŞI HAVALİMANINDA KARŞILANDI

Diğer taraftan hain pusu sonrası şehit düşen Sezgin Uludağ’ın naaşı saat 16.00 sularında Süleyman Demirel Havalimanında karşılandı. Uludağ’ın naaşı önce helalleşmek için Hisar Mahallesi'ndeki baba ocağına oradan da cenaze namazı için Hükümet Meydanı’na getirildi.

BİNLER GELDİ

Şehit Sezgin Uludağ’ın cenaze namazına binler katıldı. Cenazenin alana gelmesiyle birlikte birçok kişi ailesiyle birlikte o acıyı yüreğinde yaşadı. Şehidin annesi, babası, kardeşleri ve yakınları en ön sırada yerlerini aldı. Anne ve baba alanda fenalık geçirdi ve sağlık ekipleri müdahale etti.

ÖZEL VE OKUTAN DA KATILDI

Cenaze törenine milletvekillerimizden sadece Recep Özel ile Nuri Okutan katıldı. Milletvekili Bilgiç ise cenaze törenine gelirken geçirdiği trafik kazası nedeniyle iştirak edemedi. Cenaze namazına protokolden Vali Vahdettin Özkan başta olmak çok sayıda isim de katıldı.

ŞEHİDİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK

Bu arada cenaze namazı öncesi Vali Vahdettin Özkan, kısa bir konuşma yaparak herkesin duygularına tercüman oldu. Özkan konuşmasında ‘’Sözün bittiği, kelimelerin boğazımıza düğümlendiği bir noktadayız. Haince, kalleşçe, namertçe şehit edilen milleti uğruna canını veren kahramanlardan Sezgin Uludağ şehidimizi, kardeşimizi cenneti alâya uğurlamak için burada toplandık. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Herkes şunu bilsin ki şehidimizin kanı yerde kalmayacaktır. Hainler en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Herkes şunu bilsin ki teröre teslim olmayacağız. Kardeşliğimizi, dirliğimizi, birliğimizi teröre kurban vermeyeceğiz. Türk devleti büyük bir devlettir. Türk milleti büyük ve aziz bir millettir. Şuana kadar çok badireler atlattık. Allah’ın izniyle bu badireleri de atlatacağız. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Ruhları şad olsun’’ ifadelerinde bulundu.

SON BAKIŞ

Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin naaşı silah arkadaşları tarafından omuzlara alındı. O sırada fotoğraflara yansıyan bir kare yine yürekleri dağladı. Şehidin yakınları son bir kez ona dokunmak için çabaladı ve son bir bakış attı.

BİNLER UĞURLADI

Uludağ’ın naaşı Şehitliğe götürülmek üzere meydandan yola çıktı. Binler şehitler ölmez vatan bölünmez sloganlarıyla bu ülkenin bölünmeyeceğini, bu milleti kimsenin birbirinden ayıramayacağını bir kez daha ispatladı. Ardından Şehidimizin naaşı, cenaze namazının ardından Garnizon Şehitliği'ne defnedildi.

Bu haber 953 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...