Geleceğin kan bağışçıları bilinçlendiriliyor

21 Eylül 2015 19:20

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı ile ortaklaşa Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi düzenlendi.

Proje kapsamında çeşitli eğitimler verileceğini ifade eden Kızılay Kan Merkezi  Müdürü Dr. Uğur Güzel, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Bu projeye önümüzdeki günlerde Sivil Toplum Kuruluşları (STK)’ları da dahil etmek istiyoruz. Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi eğitici seminerleri Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında yapılacaktır. Bunun için ilimizde 4 okulu pilot okul olarak seçtik. Proje kapsamında öğretmen, öğrenci ve öğrenci velilerine kan bağışı konusunda bilgilendirmeler yapacağız.

Bu bilgilendirme toplantılarında; iletişim becerileri, beden dili ve sunum becerileri üzerinde durulacak olup, katılımcılara kan ve kan bağışı, kan bağışı prosedürü ve kan bankacılığı hakkında bilgilendirme gerçekleştirilecek. Isparta Kızılay Kan Bağışı Merkezimiz yani bizler projede yerel proje koordinatörü olarak görev yapacağız. Okullarda gerçekleştirilecek bilinçlendirme çalışmalarını desteklemek amacıyla transfüzyon merkezlerinden en az 15 katılımcıya birer günlük bilgilendirme semineri de verilecek” dedi.

Bu haber 691 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...