“Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır”

21 Eylül 2015 19:23

Gaziler Günü kutlama töreninde Muharip Gaziler Derneği  Başkanı Ayyıldız, artan terör olaylarına değinerek, “Terör konusunda Türk devletinin ve toplumumuzun daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Teröre, teröriste ve işbirlikçilerine kesinlikle müsamaha edilmemeli. Silahlı terör misliyle karşılık verilerek yok edilmelidir. Teröre her alanda karşı çıkılmalıdır” dedi.

19 Eylül Gaziler Günü, her yıl olduğu gibi bu yıl da ülke genelinde ve ilimizde resmi törenle kutlandı.

İlimizdeki kutlamalar, cumartesi günü saat 09:00’da Hükümet Meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. 

Törene; Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Dikyar, Muharip Gaziler Derneği Isparta Şube Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız,  askeri ve sivil erkan, öğrenci grupları ve vatandaşlar katıldı.

Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği Isparta Şube Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

Daha sonra Muharip Gaziler Derneği Isparta Şube Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız günün anlam ve önemini belirten konuşmayı  yaptı.

Ayyıldız konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“GAZİ OLMANIN ONURUNU VE KIVANCINI YAŞIYORUZ”

19 Eylül, vatanı için canını ortaya koyarak savaşan ve Gazilik onuruna erişen kahramanların şeref günüdür. Bugün Gazi olmanın gurur ve kıvancını bir kez daha büyük bir coşku ile yaşıyoruz.

19 Eylül, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk’ün kahramanlık ve cesaretinin taçlandığı bir gündür. 19 Eylül, Atamızdan bize en büyük mirastır.

Birinci Dünya Savaşı sonunda yurdumuz dört bir yandan emperyalist devletler tarafından işgal edilmiş, işgalci devletlerin uydusu olan Yunan ordusu Türkleri özyurdundan atmak üzere Anadolu içlerine doğru ilerlemeye başlamıştı. Osmanlının ezeli düşmanları bir ölüm fermanı olan Sevr Anlaşması ile ülkemizi parçalayıp bölmek ve yok etmeye kararlıydılar.

Bin yıldır Anadolu’da yaşayan Türk Milleti yaklaşık her on senede bir savaşmak zorunda kalmış ve bu nedenle savaş yorgunuydu. Anadolu’nun yer yer işgali ve düşman ilerleyişi de bu nedendendir. Polatlı önlerine kadar ilerleyen Yunan ordusu 13 Eylül 1921’de Baş Komutan Mustafa Kemal’in komutasındaki kahraman Türk ordusu tarafından Sakarya Meydan Muharebesinde hezimete uğratılmıştır. Çareyi savaş meydanından kaçmakta bulan Yunan ordusu bir sene sonra Dumlupınar’da tekrar aynı akıbete uğratılarak topraklarımızdan tamamen atılmıştır.

“19 EYLÜL, TÜM GAZİLERİN, EN BÜYÜK GAZİ

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’LE BÜTÜNLEŞTİĞİ GÜNDÜR”

Sakarya Meydan Muharebesi Türk’ün ölüm kalım mücadelesi olmuştur. Sakarya Meydan Muharebesi, Anadolu’nun en karanlık günlerini aydınlığa dönüştürerek bugünün hür ve bağımsız Türk Cumhuriyetinin yolunu açmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk Milleti adına Sakarya Meydan Muharebesinin muzaffer Baş Komutanı Mustafa Kemal’e bu zaferin anısına 19 Eylül 1921’de ‘Mareşal’ rütbesi ve Gazi ünvanını tevcih etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, milleti tarafından Gazilik ünvanı verilen ilk askerdir. 19 Eylül, tüm Gazilerin en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le bütünleştiği gündür. Gururla taşıdığımız Gazi ünvanı, Ata’mızdan biz Gazilere intikal eden en büyük mirastır.

“MİLLETİN, BAYRAĞIN VE BAĞIMSIZLIĞIN NE DENLİ

PAHA BİÇİLMEZ DEĞERLER OLDUĞUNU GÖSTERDİNİZ”

Kahraman Gaziler, Gaziler Gününüz kutlu olsun…

Sizler, en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz.

Sizler, Şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakarlıklarla Türk Milletine her zaman güç ve ilham kaynağı oldunuz.

Sizler; milletin, bayrağın ve bağımsızlığın ne denli paha biçilmez değerler olduğunu ve bu değerler uğrunda neleri göze alabileceğinizi gösterdiniz.

Asil Milletimizin esareti kabul etmeden ve bağımsızlığından taviz vermeden yaşamasının temelinde, sizin bu kutsal vatana olan aşkınız, kahramanlığınız ve cesaretiniz yer almaktadır. Sizler için yapılan herşey, bu eşsiz hizmetlerinizin ve fedakarlıklarınızın bir karşılığı veya bedeli olamaz.

“TERÖRE VE İŞBİRLİKÇİLERİNE MÜSAMAHA EDİLMEMELİ”

Ülkemiz bugün dünden olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanların yoğunlaşan tehdidi altındadır. Türkiye Cumhuriyetinin bekası teröre verdiğimiz onlarca şehit hepimizi derinden yaralamaktadır. Genç fidanlar bizler için, hürriyetimiz ve bütünlüğümüz için, bayrağımız için can vermekte, toprağa düşmektedirler.

Terör konusunda Türk devletinin ve toplumumuzun daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Teröre, teröriste ve işbirlikçilerine kesinlikle müsamaha edilmemeli. Silahlı terör misliyle karşılık verilerek yok edilmelidir. Teröre her alanda karşı çıkılmalıdır.

“ŞEHİT VE GAZİ TÜRK TOPLUMUNUN ORTAK DEĞERİDİR”

Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer Günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer, her zaman her yerde verilmelidir. Şehitlere ve Gazilere ilgisizlik, şanlı tarihimizle bağı koparır. Aziz Şehitlerimiz ve Gazilerimiz her zaman hatırlanmalıdır. Şehit ve Gazisi olmayan Türk ailesi yok gibidir. Şehit ve Gazi Türk toplumunun ortak değerleridir.

“KAN DÖKÜLEREK VATAN OLAN BU TOPRAKLAR

EN KUTSAL EMANET OLARAK KORUNACAKTIR”

Topraklarımızın bölünmesine ve istila edilmesine ne biz ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecektir. Bilinmelidir ki; Türk halkının azim ve kararı, her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir. Türkleri geçmişinden, vatanından ve tarihinden koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesi adına Ebedi Baş Komutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan Gazilerimizi saygıyla anar, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi.

Daha sonra Karaağaç Mahallesinde bulunan Garnizon Şehitliği ziyaret edildi. Bu ziyarete müteakiben, Gülistan Mahallesi Asri Mezarlıkta bulunan Muharip Gazilerin kabirleri ziyaret edildi.

Ardından, Vali Vahdettin Özkan başkanlığında oluşturulan heyet tarafından Türkiye Harp Malulü ve Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanlığı ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesi Başkanlığı ziyaret edildi.

Bu haber 776 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...