Tıp Fakültesi’nde ilk: Kadavra Eğitimi

22 Eylül 2015 18:17

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tolga Atay tarafından 5 Nisan 2014 tarihinde düzenlenen ‘1. Ayak Bileği Protez Kursu’, ülkemizde yapılan ilk ayak bileği protez kursu olması ve kursun ilkinin burada yapılıyor olması ile önem taşıyor.

Bu yıl ise 13 Eylül 2015 tarihinde Ankara Yıldırım Beyazıd Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Prof. Dr. Murat Bozkurt tarafından organize edilen ve Prof. Dr. Nurettin Heybeli tarafından başkanlığı yürütülen Arthroschool adı altında kadavra eğitim kursu düzenlendi.

Bu kursta ayak bileği protez eğitimini veren öğretim üyesi Doç. Dr. Tolga Atay, “Ayak bileğinde kireçlenmesi olan birçok hastaya günümüzde halk arasında dondurma ameliyatı denilen artrodez yapılmaktadır. Teknolojideki gelişmeler sonucunda artık ayak bileği protezi ile hastalarımız ağrısız ve hareketli bir ayak bileğine sahip olabiliyorlar. Yurt dışında ayak bileği protez eğitimini aldıktan sonra, bu konuda ki eksikliği görerek, ülkemizde ilk ayak bileği protezi kursunu Prof. Dr. Nurettin Heybeli ile birlikte gerçekleştirdik. Bu sayede üniversitemizin adını duyurmak ve bu konuya ilgisi olan meslektaşlarımıza yardımcı olmayı planladık” dedi.

Bu haber 761 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...