“Amacımız; köylümüze, aydınımıza, yatırımcı sermayeye toprağı sevdirmektir”

22 Eylül 2015 18:29

İş adamı Şevket Demirel’in  düzenlemiş olduğu 14’ncü Karpuz Festivali İslamköy’deki ORKAV tesislerinde çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Isparta Valisi Vahdettin Özkan, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, eski DYP Isparta milletvekili Ertekin Durutürk’ünde konuk olduğu  festivalde  bir çok bürokrat ile Isparta’daki siyasi parti yöneticileri bir araya geldi.

Kur’an tilaveti ile başlayan Festivalde günün anlamını belirten bir konuşma yapan İş Adamı Şevket Demirel yaptığı konuşmada: “Karpuz Festivali, karpuzun reklamını yapmak için değildir. O bir araçtır. Esas amaç, Türk köylüsünü, Türk aydınını ve Türk yatırımcı sermayesini tekrar toprağa döndürmek, toprağı sevdirmek içindir. Toprağı sevmek için, toprak bizden ne ister, gübre ister, su ister, birleşik arazi ister. Onun için verim ister, kâr ister. Onlar da ancak yüksek verimlerle ve makineleşme ile mümkündür. Burada tatbikatını bütün halkımıza, bütün köylümüze alternatif olarak yaptık. Her türlü yeniyi Çin’de bile olsa buraya getirdik. Çiftçimize gösteriyoruz, onlarda görüyorlar Türkiye yönetimine katkıda bulunuyoruz. Bu bakımdan iştirak ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu sene maalesef aramızda bulunamayan Reisicumhurumuz Sayın Süleyman Demirel’in karşı tepeden bu toplantıyı izlediğini ve mümkün olsa buraya geleceğini tahmin ediyorum. O kadar topluluktan hoşlanan, topluluğu seven, halkı seven, insan seven bir Lider Türkiye’de bugün Çalcatepe de Allah’a karşı hesaplarını veriyor, dualarını yapıyor. Hepinizin dualarını ben de tekrar ediyorum. Allah gelecek seneye daha sıhhatli, daha noksansız, daha neşeli, memleketin başındaki bir çok belalardan kurtulmuş olarak, yeni doğmuş bir çocuk gibi ortaya çıkması ve bu toprakları sevmesi, bu toprakları sulamasını, bu topraklardan ürün elde etmesini ve karnını doyurmasını  ve refah seviyesini artırmasını Cenap Allahtan niyaz ediyorum.”

Festival organizasyonunda ilk karpuzu  CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın kesmesinin ardından Isparta’nın geleneksel yemeği olan kavurma et, patlıcan musakka, bulgur pilavı ve helva ikram edildi. Yemek sonrası da karpuz, kavun ve mısır ikramı yapılarak festival dua ile sonlandırıldı. 

Bu haber 829 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...