Emniyet Bayramda denetimleri sıkılaştıracak

22 Eylül 2015 18:33

İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların Kurban Bayramını ilimizde huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için gerekli önlemlerini aldı.

Konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle: “Emniyet Müdürlüğümüzce vatandaşlarımızın Kurban Bayramını ilimizde huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak için gerekli tedbirler alındı.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Bakanlar Kurulu Kararı ile dokuz güne çıkarılan tatil süresi içerisinde herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması için asayiş ve trafik yönünden alınan tedbirler uygulamaya geçirilecektir.

Bu kapsamda İlimizde genel güvenlik ve asayişin temini, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması ile vatandaşlarımızın Kurban Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak için aşağıda belirtilen tedbirler alınmıştır.

1-     Bayram öncesi, bayram süresi ve sonrasında vatandaşların yoğun olarak bulunabilecekleri Pazar yerleri, alışveriş merkezleri, otogar gibi hassas bölgelere, mala ve cana karşı işlenen suçları önlemeye yönelik olarak emniyet müdürlüğümüz büro personellerine de görevlendirme yapılarak azami sayıda personel ile Arife gününden itibaren devriye görevlendirilmesi yapılmıştır.

 2-     Arefe günü ikindi namazına müteakip oluşacak mezarlık ziyaretleri dolayısıyla mala karşı işlenecek suçları önlemek ve trafik tanzimini sağlamak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerimizce gerekli denetim ve trafik düzenlemesi yapılacaktır.

 3-     Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince bayram namazı sırasında ve sonrasında meydana gelebilecek olumsuzlukları önlemek amacıyla vatandaşlarımızın yoğun olarak katılımının olacağı düşünülen cami ve ibadet yerlerinde yeteri kadar ekip görevlendirilmesi yapılmıştır.

 4-     Tatil ya da ziyaret amacıyla vatandaşlarımızın ikametlerinden ayrılacak olmaları nedeni ile ev ve işyerlerinden hırsızlık olaylarının artabileceği göz önünde bulundurularak özellikle bu tür suç türlerinin önlenmesi amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz tarafından bölgelerinde devriye hizmetleri artırılmıştır.

 5-     2015 Yılı Kurban Kesim Yerleri ve Kurban Hizmetleri Komisyon Kararları doğrultusunda alınan kurban kesim ve satış yerleri ile Bayram dolayısıyla halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri,  pazaryerleri, mağaza, çarşılar ve dükkânların yoğun olarak bulunduğu ana arterler ve benzeri yerlerde; kapkaç, yankesicilik, kaldırımcılık ve dolandırıcılık olaylarına karşı yaya ve motorize ekipler ile denetim ve kontroller sıklaştıracaktır.

 6-      Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerimizce, araçların basit teknik muayeneleri ile sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takmaları konusunda denetlenmesi sağlanacaktır.

 7-     Şehirlerarası otobüs terminalinde görevli personellerimiz tarafından Şehirlerarası yolcu taşımacılığı seyahat firmalarına ait otobüslerin takograf kontrolleri ve sürücülerin alkol kontrollerinin yapılması sağlanacak, olumsuz bir durumu görülen sürücü ve araçların çıkışına izin verilmeyecektir.

 8-      Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzce ilimizin şehirlerarası bağlantı yollarında sürücü ve araçlar üzerinde gerekli denetimler ve hız kontrolleri yapmak üzere ekipler görevlendirilmiştir. Bayram tatili süresince yirmi dört (24) saat esasına göre ekiplerimiz ilimizin şehirlerarası bağlantı yollarında kesintisiz olarak görev yapacaklardır.

Vatandaşlarımızın karşılaştıkları herhangi bir olumsuzlukta 155 Polis İmdat telefonuna ulaşmaları halinde her konuda gerekli yardım sağlanacaktır. Mutlu ve huzurlu bir bayram tatili geçirmeniz dileğiyle”.

Bu haber 605 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...