Sebzecilik ve Itri-Tıbbi Bitkiler Konularında Eğitim Çalışması Yapıldı

27 Eylül 2015 18:33

Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik personeline yönelik, "Sebzecilik ve Itri-Tıbbi Bitkiler" konusunda 3 gün süreyle hizmet içi eğitim programı düzenlendi.

Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik personeline yönelik, "Sebzecilik ve Itri-Tıbbi Bitkiler" konusunda 3 gün süreyle hizmet içi eğitim programı düzenlendi.

İlimizde önemli bir potansiyel olan ve gittikçe gelişen "Sebzecilik ve Itri-Tıbbi Bitkiler" konularında, İl Müdürlüğü teknik elemanlarının bölgemize daha iyi hizmet verebilmesi için, 9-11 Eylül tarihlerinde 3 gün süreyle teorik ve uygulamalı olarak hizmet içi eğitim kursu düzenlendi. Eğitim Programına Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tam destek verdi.

Hizmet İçi Eğitim Programının ilk gününde açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Cenk ŞÖLEN "bölgenin sebzecilik konusunda büyük bir potansiyel olduğunu, Antalya'dan sonra gelen ürün yetiştiriciliğinin yayla seracılığı şeklinde bölgemizde değerlendirilmesinin önemli olduğunu, çiftçilerimizin kazançlarını yükselteceğini, yine sulanmayan bölgelerde de ıtri ve tıbbi bitki tarımının çiftçilerimiz açısından önemli bir gelir kaynağı olacağını" ifade etti.

Program özellikle örtü altı sebze yetiştiriciliği kapsamında karşılaşılan sorunlar, sebzecilikte hastalık ve zararlılar, gübreleme ve sulama konularında BATEM Müdürü Dr. Abdullah ÜNLÜ, Dr. Volkan GÖZEN, Dr. Mehmet KEÇECİ ve Nuri ARI tarafından teknik bilgiler verilmiştir, Uygulamalı eğitim kapsamında ise Deregümü Köyünde kurulu bulunan seralarda karşılaşılan sorunlarla ilgili BATEM uzmanları tarafından uygulamalı eğitimler verilmiş ve programın sebzecilik eğitimi ayağı 10 Eylül 2015 tarihinde sona erdi.

Eğitimin son günü olan 11 Eylül 2015 Cuma günü ise Tıbbi ve Aromatik Bitkiler konusunda Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü konu uzmanı Hasan ASLANCAN tarafından tüm tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda ve bölgemiz için önemli bir yeri olan Gül ve Lavanta yetiştiriciliği konularında ayrıntılı bilgiler verilmiştir. Program soru cevap şeklinde sonlandı.

Bu haber 597 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...