48 acemi kasap kendini yaraladı

27 Eylül 2015 18:36

Isparta'da, kurban kesimi sırasında kendilerini yaralayan 48 kadar acemi kasap hastanelere koştu. Kesim sırasında balta, bıçak ve satır darbeleri ile yaralanarak çeşitli hastanelere götürülen acemi kasaplar ilk müdahalenin ardından taburcu edildi. Isparta Devlet Hastanesi acil servis yetkilileri yaralanmaların daha çok el ve ayak bölgelerinde olduğunu ancak derin yaralar olmadığı bilgisini verdi.

Isparta'da, kurban kesimi sırasında kendilerini yaralayan 48 kadar acemi kasap hastanelere koştu. Kesim sırasında balta, bıçak ve satır darbeleri ile yaralanarak çeşitli hastanelere götürülen acemi kasaplar ilk müdahalenin ardından taburcu edildi. Isparta Devlet Hastanesi acil servis yetkilileri yaralanmaların daha çok el ve ayak bölgelerinde olduğunu ancak derin yaralar olmadığı bilgisini verdi. Ispartalılar bayram namazının ardından daha önceden belirlenen kesim merkezlerine akın etti.

Aşırı yığılmadan dolayı kesim yerlerinde kısa süreli izdiham yaşandı. Dualar ve tekbirler eşliğinde kurbanlarını kesen vatandaşlardan bazılarının çocuklarını da beraberinde getirdiği gözlendi. Isparta'da kesimler 9 merkezde yapıldı.

Belediye, kesim merkezlerinde vatandaşlara çay servisi yaparak, kurban etleri için özel poşetler dağıttı.

Bu uygulama vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Isparta Valisi Vahdettin ÖZKAN ise, Kurban Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada birlik ve beraberliğin önemine değinerek dargınların barışmasını, herkesin bir birini muhabbetle kucaklamasını istedi. Uzun, "Millet olarak en büyük güç kaynağımız bir birimize yakınlaşmamız ve dayanışmamızdır. Bu günler bu dayanışma ve kaynaşmayı artırıyor dedi.

Bu haber 642 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...