“Herkes seçim telaşında, eğitimi ve eğitim çalışanlarını düşünen yok”

29 Eylül 2015 18:35

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Balaban, 2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı'nın başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Balaban'ın mesajı şöyle: “2015 - 2016 Eğitim öğretim yılı başlıyor. Milletimize, eğitim çalışanlarına ve bütün öğrencilerimize hayırlı olsun.

Bu yıl gerek öğrenciler, gerekse öğretmenler yeni eğitim öğretim yılının başlamasını hiç istemiyor kanaatindeyim. Sebebine gelince Yurdumuzun çeşitli yerlerinde Doğu ve Güneydoğu illerimizde meydana gelen terör olaylarıdır. Gerek vatandaşımızın gerekse eğitim çalışanlarımızın can güvenliğinin sağlanamadığı bir ortamda eğitim öğretime başlamak kimi mutlu eder ki...

Yeni atanan öğretmenlerin bir çoğu da aynı duygu ve düşüncelere sahip. Devlet terörle mücadele eder, terörü telin mitingi düzenlemez. Devleti yönetenler milleti meydanlara toplayıp terörü lanetlemez. Gerekli tedbirleri alır, terörün kökünü kazımak için gereğini yapar. Bundan dolayı gerek yeni atanan gerekse daha önceden bu bölgelerde görev yapan eğitim çalışanlarımız tedirgin, can güvenliklerinden endişelidirler. Hükümet bunun çözümünü bulmalıdır.

Bu sebeple bu yıl eğitim öğretime çok da huzurlu başladığımız söylenemez. Terörün gölgesinde bir eğitim öğretim yılı başlayacak. Allah sonumuzu hayır eylesin.

Bir diğer önemli konu ise dersanelerin kapatılması ile ortaya çıkan durumdur. Anayasa Mahkemesi iptal etmesine rağmen dersanelerin kapatılmış olması, bunların bazılarının da Temel Lise'ye Ortaokul ve İlkokula dönüşmesi Milli Eğitim Bakanlığını dolayısıyla buralarda çalışan öğretmenlerimizi de olumsuz etkilemiştir. Özel okullara verilen teşvik (ki bu teşviğin kimlere ve nasıl verildiği de merak konusudur) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir çok okuldan buralara öğrenci transferine sebep olmuştur. Buralarda görev yapan bir çok arkadaşımız norm fazlası durumuna düşmüştür.

Gerek müfredat değişikliği, gerek okul türlerindeki değişiklikler eğitim öğretimi olumsuz etkileyen diğer sebeplerden birisidir.

Bunun yanında bir de 1 Kasımda yapılacak seçimler var ki herkes seçim telaşında, eğitimi ve eğitim çalışanlarını düşünen yok. Dileğimiz bu seçimle milletimizin geleceğini düşünen, eğitimi ve eğitim çalışanlarını göz ardı etmeyen bakanlar gelir de kurtuluruz.

Yeni eğitim öğretim yılını hayırlara vesile olmasını diler saygılar sunarım”.

Bu haber 679 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...