Dinar´a şehit ateşi düştü

1 Ekim 2015 18:51

Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının zırhlı askeri aracın geçişi esnasında infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

Hakkari Yüksekova’da, teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan askerlerden birisinin Afyonkarahisar’ın Dinar ilçe nüfusuna kayıtlı 38 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş İzzet Alper Taşbaş olduğu belirtildi.

Hakkari Yüksekova’da gerçekleştirilen terör saldırısında şehit düşen Taşbaş’ın 16 yıldır Uzman Çavuş olarak görev yaptığı, evli ve 2 çocuğu olduğu belirtildi. Taşbaş’ın şehit düşmesinin ardından baba ocağı olan Dinar ilçesine bağlı Akça köyüne şehit acısı düşerken, şehidin haberini alan aile gözyaşlarına boğuldu.

ŞEHİDİN SOSYAL MEDYADAKİ PAYLAŞIMI DUYGULANDIRDI

Şehit Taşbaş’ın sosyal medya hesabına geçtiğimiz Cumartesi günü veda eder gibi şu paylaşımda bulunması ise dikkatlerden kaçmadı:

“Boğazınız düğümlenecek, acıyı ciğerlerinizde hissedeceksiniz. Zamansız gözleriniz dolacak ama sadece ‘iyiyim bir şey yok’ diye bileceksiniz.”

Hakkari'deki terör saldırısı- Yüksekova-Şemdinli yolu üzerinde bölücü terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerini taşıyan zıhlı aracın geçişi sırasında bir köprüye yerleştirilen patlayıcının patlatılması sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş İzzet Taşbaş'ın Akçaköy'deki baba evinde yas var Yüksekova-Şemdinli yolu üzerinde bölücü terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerini taşıyan zıhlı aracın geçişi sırasında bir köprüye yerleştirilen patlayıcının patlatılması sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş İzzet Taşbaş'ın Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi Akçaköy'deki baba evinde yas var. Şehit Taşbaş'ın babası Nazmi, annesi Saliha, eşi Ümmühan ve çocuklarının şehit haberiyle birlikte büyük acı yaşamaları nedeniyle sağlık ekipleri baba evinin önünde bekletiliyor. Köylüler ve aile yakınları tarafından eve ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı.Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, terör belasının ülkede iki aileye ateş düşürdüğünü belirtti.Ailenin acısının yeni olduğunu vurgulayan Kumartaşlı, "Aileye taziyelerimizi ilettik. Olay bu akşam saat 17.00 sıralarında Şemdinli karayolu üzerine döşenmiş olan uzaktan kumandalı mayın patlaması sonucu gerçekleşti. Olayda iki uzman çavuşumuz şehit oldu" dedi. Şehit cenazelerinin Van Askeri Hastanesi'nde bulunduğunu ifade eden Kumartaşlı, şöyle konuştu: "Yarın sabah saat 9.00'da Van Askeri Havaalanında yapılacak olan askeri törenden sonra cenazemiz Afyonkarahisar'a getirilecek ve burada törenimizi yapacağız. Tüm milletimize baş sağlığı diliyorum. Şehit babası Nazmi Taşbaş bayramdan 10 gün önce Dinar'a izne baba evine gelen oğluna, 'gitme oğlum' demiş. Oğlu İzzet Taşbaş'da 'baba gitmem lazım' demiş. Van'a inmiş, Van'da konvoyu beklemeden birliğine daha çabuk gidebilmek için sivil araçla Şemdinli'ye geçmiş, bayramda da görevi başındaymış." Şehidin kardeşi Şuayip Taşbaş'ın Japonya'da bulunduğu ve Türkiye'ye gelmek için yola çıktığı öğrenildi.

DİNAR BELEDİYE BAŞKANI

SAFFET ACAR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Ayrıca Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar Hakkari Yüksekova’da, teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İzzet Alper Taşbaş için başsağlığı mesajı yayımladı.

Başkan Acar mesajında şunları söyledi;  “29 Eylül 2015 tarihi Salı günü saat 16.45’te Hakkari Yüksekova-Şemdinli yolu üzerinde bulunan Tuhi Köprüsüne yerleştirilen El Yapımı Patlayıcının imhası için görevlendirilen birliklerin emniyetini almak maksadıyla bölgeye intikal eden zırhlı aracın geçişi esnasında Bölücü Terör Örgütü mensubu pkk’lı teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen başka bir El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır. Patlama sonucunda Dinarlı hemşerimiz Jandarma Uzman Çavuş İzzet Alper Taşbaş ile birlikte bir askerimiz daha şehit olmuştur. Hain tuzakla şahadet şerbetini içen hemşerimiz İzzet Alper Taşbaş’a Yüce Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailesine sabırlar diliyorum.”

 

Bu haber 683 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...