Ispartalı hacılar Mekke’de mahsur kaldı

1 Ekim 2015 18:57

Hac görevini yerine getirmek için özel bir seyahat şirketi organizasyonuyla 19 Ağustos’ta Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’ndan kalkan uçakla kutsal topraklara giden 86 kişilik hac kafilesi, Mekke’de mahsur kaldı. Sebebi, hacıların bavullarını taşıyacak servis araçlarının geç gelmesi oldu.

Hac kafilesindeki bayanlardan sorumlu olarak Diyanet tarafından görevlendirilen vaiz Asiye İncekara, yaşanan sorunu Isparta’daki kocasına aktardı. Mustafa İncekara, hac kafilesinin iki gündür Mekke’de otelde mahsur kaldığını Türkiye’ye dönemediklerini söyledi.

Eşiyle telefon aracılığıyla sürekli iletişim halinde olan İncekara, sorunun aşılamadığını iletti. İncekara “ Hacıların bavullarını taşıyacak servis geç gönderilince, Suudi yetkililer havalimanına gitmelerine izin vermemiş. Şu anda orada mahsur durumdalar. Ne olacakları belirsiz. Oradaki insanlar endişeli. Şu anda otelde bekliyorlar. Ne derece doğru bilmiyorum ama aldığımız duyumlara göre otel yetkililerinin hacıları otelden çıkaracağına dair iddialar var” dedi.

Türkiye’ye dönebilmek için Mekke’den Cidde’ye gidilmesi oradaki pasaport işlemlerinin ardından uçağa binilmesi gerektiğini söyleyen İncekara, “ Bunun için 5-6 saat önceden otelden ayrılmaları gerekiyordu. Uçak saat 06:30’da Antalya’ya inecek şekilde geliyor. Isparta hacılarını taşıyacak servis araçları gece yarısı 03:00’te geliyor.Bu nedenle uçak kaçırılmış. Sorunun çözümü için TÜRSAB yetkililerinin devrede olduğunu öğrendik. Ama ne zaman çözüleceğine dair bilgimiz yok” dedi.

Bu haber 618 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...