SDÜ Hastanesi umut ışığı oldu

2 Ekim 2015 18:39

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Girişimsel Radyoloji Bölümü, bir süredir yatağa mahkum olan 65 yaşındaki hastaya umut ışığı oldu.

Omurgasındaki enfeksiyon nedeniyle 8 aydır yatılı tedavi gören hastaya, özellikle ileri yaş hastalarda görülen osteoporotik omurga kırıklarında kullanılan Vertebroplasti işlemi ile kırık omurun içine kemik çimentosu enjekte edildi ve hastanın şiddetli ağrılardan kurtularak normal yaşama daha kısa sürede dönmesi sağlandı. Hastalık süresince kasları eriyen ve kilo alan hasta, işlem sonrası yoğun fizik tedavi ve diyet programı ile yürümeye başladı.

Uygulanan işlem hakkında bilgi veren Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aykut Recep Aktaş, toplam dört omurgasına vida ve bunlara bağlı yerleştirilecek çelik çubuklarla desteklenerek yapılacak olan ağır bir ameliyat yerine, yaklaşık 15 dakikalık bir işlemle lokal anestezi eşliğinde üç boyutlu Anjiyotemografisi ile tam olarak tespit edilen sırt omurgasındaki boşluğun merkezine hızlı donan yapay kemik çimentosu (metilakrilat) enjekte edildiğini ifade etti

Bu haber 699 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...