Boğaziçi Koleji iddialı başladı

2 Ekim 2015 18:42

Okulların açılmasıyla birlikte bu yıl ilk kez faaliyet göstermeye başlayan dersaneden okula dönüşen eğitim kurumları vizyonlarını öğrenci velileriyle ve Isparta halkıyla paylaşmaya başladı.

Isparta Boğaziçi Koleji Müdürü Atiye Kılıçarslan, okulun açılışı esnasında yaptığı konuşmada öğrencilerine ve velilere şöyle seslendi;

Isparta Boğaziçi Koleji olarak bizler sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu ve alanında uzman bir kurumun Özel Okul olarak yine sizlerin huzurunda olmanın gururunu yaşıyoruz.

Gururluyuz , yine Milli eğitim hizmetlerinin içindeyiz.

Mutluyuz , güçlü bir kadro ile hizmete hazırız.

Huzurluyuz , Ispartalı bize güvenini yine gösterdi.

Azimliyiz , heyecanımızı hiç kaybetmedik.

İddialıyız, geçmiş tecrübelerimiz bize ışık tutacak.

Eminiz , her şey daha güzel olacak.

Kurucularımız Ahmet Fikret Dayıoğlu, Tamer Sütçü, Sezgin  Yılmaz, Okay Karaman, Mehmet Çaylalı büyük emek ve maddi kaynak  sarfettikleri bu binada çocuklarımıza sadece eğitim vermekle yetinmeyeceğiz. Öğretim yanımızda ağır basacak. Ama asıl iddiamız ; bizimle olan gençlerimizin ideallerini gerçekleştirebilme şansı olacak  .Biz onlara her fırsatı , her imkanı sunacağız. Onları sadece birinci değil, bir İNCİ olarak yetiştireceğiz. Sizlerin gözbebeği olan evlatlarınız bizlerinde kıymetlisi olacak.

Sadece başarılı olmaları için değil, mutlu olmaları için der mesai sarf edeceğimizden emin olunuz. Değerler eğitimi de vazgeçilmezlerimiz  arasında yerini alacak , bu çocuklar aracılığıyla bizler de öğretmenliğin kudsiyetini bir kez daha yaşayacağız.

İnsan yetiştirmenin kolay olmadığını biliyoruz. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Tevhid-i Tedrisatta ne değişmiş olursa olsun temel öge VATANINI-MİLLETİNİ-DEVLETİNİ SEVEN bireyler yetiştirme ilkesinden  sapmayacağız. Evlatlarınızın bireysel farklılıklarını dikkate alan bir yaklaşımla; onları iyi tanıyıp ilgi alanlarına yönelik en iyi hizmeti sunacağız.

Bu sebeple ; çocuklarımıza eğitimden zevk almayı ve sonuçta mutlu bir hayata hazırlamayı taahhüt ediyoruz. Eğitim ailede başladı ,okula devam ediyor ama hayat farklı şekilde eğitime tabi tutuyor bizleri. Biz  sizin çocuklarınızı ; hayata hazır ve risk almaya hazır, beklentileri ve hedefleri olan ama bunun için çalışan, sorumluluk ve vizyon sahibi bireyler olarak yetiştirmeye kararlıyız. Türk Milli Eğitim sistemi bu idealler üzerine kuruludur aslında.

Farklılıklar zaman zaman dile getirilirse de esas olan İYİ İNSAN yetiştirme modelidir. Biz geçmişte Birey Dershaneleri olarak  Ispartamıza güzel hizmetler sunduğumuzu düşünüyoruz.

BOĞAZİÇİ KOLEJİ olarak da fark yaratmak ve örnek okul olmak için yola çıktık. Bu yolda bizi yalnız bırakmadığınız için tüm Isparta halkına ve özellikle velilerimize  tüm personelimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz”. 

Bu haber 2147 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...