Emniyet; Trafik denetimlerini artırdı

17 Kasım 2012 14:00

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde; alkollü olarak araç kullanan 109,kırmızı ışık ihlali yapan 148, trafik güvenliği ile ilgili kural ve yasaklara uymayan 182, hız sınırlarını aşan 2689 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı.

İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların trafik bilincini artırıp, trafik kültürünü geliştirip yaygınlaştırarak, güvenli bir trafik ortamının oluşması hedefliyle yürüttüğü çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Trafik Denetleme Birimlerince Trafik kazaları nedeniyle meydana gelen can kaybını ve ekonomik kayıpları önlemek amacıyla; 01 Ağustos-15 Kasım tarihleri arasında yaptığı denetimlerde 11900 araç kontrol edildi.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Endüstri devrimi teknolojinin, endüstriyel üretimin ve ulaşım imkânlarının gelişmesi ile birlikte kültürel, ekonomik ve toplumun sosyal yapılarında köklü değişimlerin yaşanmasına yol açmıştır. Karayolları ve demiryollarında teknolojiye paralel yaşanan gelişmeler sonucu yeni endüstri bölgeleri oluşmuş olup, hızla gelişen yeni kentler kurulmuştur.

Kırsal alandan kentlere doğru yönelen yoğun nüfus akımı, bu duruma hazırlıksız olan kentlerin düzensiz ve olumsuz bir şekilde gelişmesine yol açmıştır. Bu hızlı gelişim trafiği toplumsal yaşamımızın merkezi haline getirerek hepimizin her gün karşılaştığı, şikâyet ettiği bir sorun haline dönüştürmüştür. Trafik bugün insan hayatını kolaylaştırıcı yönü ile değil stres ve sıkıntı çekilen bir alan olarak anılmaktadır.

Ülkemizde her gün yaklaşık 600 ve her saat 27 trafik kazası meydana gelmektedir. Bu kazalarda günde 5-20 vatandaşımız hayatını kaybetmekte, 200 vatandaşımız ise yaralanmaktadır. Basit bir hesapla yılda ortalama 5-6 bin kişi hayatını kaybederken yaklaşık 200 bin kişi ise yaralanmaktadır. Yaralananlardan bazıları ömürleri boyunca sakat kalmaktadır. Kaza kurbanlarının çoğu gençtir. Bu durum bu vatandaşlarımızın yaşamlarının önemli bir bölümünün tamamen veya kısmen yok olması anlamına gelmektedir. Trafik kazalarının oluşmasının en önemli etmeni insandır. Bu oran ortalama %94lere kadar ulaşmaktadır. Trafik kazaları yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada önemli ve öncelikli bir halk sağlığı sorunudur.

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın ilimiz karayollarında güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, ilimizde meydana gelen trafik kazalarını azaltmak, trafik kazaları nedeniyle meydana gelen can kaybını ve ekonomik kayıpları önlemek amacıyla özellikle hız, alkol, emniyet kemeri, orijinal donanımları bazı aparatlar ile bozularak halkın huzur ve sükûnunu bozan modifiyeli araçlar üzerinde denetim çalışmaları kararlılıkla sürmektedir. Halkımızı rahatsız eden her şey önceliğimizdir. Bu kapsamda; Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Birimlerimizin 01 Ağustos-15 Kasım tarihleri arasında ilimizin değişik uygulama noktalarında yaptığı denetimlerde 11900 araç kontrol edilmiştir.

Denetimlerimizde;

Alkollü Olarak Araç Kullanan 109,Kırmızı Işık İhlali yapan 148, Trafik güvenliği ile ilgili kural ve yasaklara uymayan 182, ,Hız Sınırlarını aşan 2689 araç sürücüsüne Karayolları Trafik Kanunu gereği cezai işlem uygulanmıştır.281 Araç ve Motosiklet orijinal donanıma sahip olmamaları, çevreye gürültü vererek vatandaşlarımızın huzur ve sükûnu bozdukları tespit edilerek, eksiklikleri giderilinceye kadar trafikten men edilmiştir.

Yerinde ve zamanında yapılacak yoğun teknoloji desteği sağlanmış denetim hizmetlerinin yanı sıra gerekli alt ve üst yapı çalışmalarının tamamlanması, ilk yardım ve acil kurtarma hizmetlerinde iyileştirme, vatandaşlarımıza trafik kültürünün kazandırılması amacıyla düzenlenecek eğitimler, trafik sorununun çözümünde katkı sağlayacaktır.

Şüphesiz, Kamuoyunun ilgisinin trafik sorununa yöneltilmesinde, toplumda trafik güvenliği konusunda bir farkındalık yaratılmasında, bilgilendirme, bilinçlendirme yoluyla araç ve yol kullanıcılarından, ilköğretim çağındaki çocuklara kadar trafik kurallarına uyma tutum ve alışkanlığının kazandırılması kurumlarımız arasındaki diyalog, işbirliği ve bilimsel araştırma mekanizmasının etkin olarak çalışması ile mümkün olacaktır.

Trafikte sürücü, yolcu ve yaya olarak bulunan tüm vatandaşlarımızın trafik bilincini artırıp, trafik kültürünü geliştirip yaygınlaştırarak, güvenli bir trafik ortamının oluşması hedefliyle çalışmalarımızı yürütürken vatandaşlarımızın trafikte kusuru olan araç sürücülerini 155 polis imdat hattına bildirerek adeta fahri trafik müfettişliği yaparak bizlere yardımcı olmaları, uygulamaların devamını dileyerek huzur ve sükûna yaptığı katkıyı dile getirmeleri azim ve kararlılıkla çalışan personelimize güç vermektedir”. 

Bu haber 856 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...