“ÖNCE İNSAN, ÖNCE BİRLİK, ÖNCE TÜRKİYE’’

5 Ekim 2015 18:46

CHP İl Başkanı Senayi Demirkol, dün düzenlediği basın toplantısında partisinin seçim bildirgesini açıklayarak seçime hazır olduklarını duyurdu. Demirkol 7 Haziran’da açıkladıkları seçim bildirgesine yeni eklemeler yapıldığını belirtti. Bu anlamda CHP iktidarının ilk 100 günü ve ilk 1 yılında yapılacak olan hizmetleri sıralayan Demirkol, ‘’ Gerçekçi programlarımızla bu güzel ülkeyi ayağa kaldırmaya geliyoruz. Çünkü biz diyoruz ki; Önce İnsan, Önce Birlik, Önce Türkiye’’ dedi.

CHP İl Başkanı Senayi Demirkol, partisinin seçim bildirgesini açıklamak üzere toplantı yaptı. Parti binasında gerçekleştirilen toplantıya parti üyeleri ve milletvekili adayı İzzet Beydoğan katıldı.

Demirkol yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili seçimleri için yeni seçim bildirgemizle ve adaylarımızla ve tüm örgütlerimizle seçime hazırız. 7 Haziranda açıklamış olduğumuz seçim bildirgemiz yeni eklemeler yaparak 1 Kasım seçimleri için yeni seçim bildirgemiz Genel Başkanımız sayın Kemal KILIÇDAROĞLU tarafından basına açıklanmıştır

1 Kasımda oluşacak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının ilk 100 gününde

1- Emeklilere ramazan ve Kurban Bayramlarında birer maaş ikramiye verilmesine dönük düzenleme yapılacak.

2- Aile Sigortası kanunu TBMM'den çıkacak.

3- Kamuda Taşeron işçiliğe son verilecek, mevcut taşeron işçiler kadroya alınacak.

4- Kredi Kartı ve tüketici kredisi borçlarında faizlerin en az % 80 inin silinmesine dönük düzenleme yapılacak.

5- Siyasi ahlak yasası çıkacak.

6- TBMM de kesin hesap komisyonu kurulacak

7- Passolig uygulaması kalkacak.

8- Üniversite mezunlarının okurken aldıkları kredilerin geri ödenmesi iş buluncaya kadar ertelenecek. Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarının ilk bir yılında.

1- Çiftçiye mazot 1 lira 80 Kuruşa verilmeye başlanacak.

2- Asgari ücretin vergisi kalkacak, net asgari ücret 1500 Tl'ye çıkacak.

3- Esnafın emekli aylığından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi kaldırılacak.

4- % 10 seçim barajı kaldırılacak

5- Bir yıl içinde öğrencilerin yurt sorunu çözülecek.

6- Teşvik sistemi değişecek, Katma Değeri yüksek üretimi özendiren sektörel teşvik politikası uygulanacak.

7- Vergi ve Sigorta prim borcu olmayan KOBİ'lerin ödedikleri vergi ve Sigorta primi kadar sıfır faizli krediye erişimini sağlayacak düzenleme çıkarılacak.

8- Orman Köylüsü Sigortalı işçi statüsüyle çalıştırılacak böylece emeklilik hakkı kazanacak. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye'nin içine çekilmeye çalışıldığı bu ayrıştırıcı ve kirli savaş ortamında, yüreğimiz kan ağlasa da asla mücadele ve kardeşlik yolundan ayrılmadan dimdik ayakta duracağız bu bizlerin, aydın yüzlü insanların, kurucumuz Atatürk'e silah arkadaşlarına, analarımıza, bacılarımıza, gençlerimize, biricik çocuklarımıza, çağdaş ve hür geleceğimize, şehitlerimizin aziz ruhuna en büyük sözümüzdür.

İnanıyoruz ki bu ülke yarattığı kargaşa ortamıyla siyasi güç elde etmek isteyenlere asla izin vermeyecektir.7 Haziran dan sonra bu ülkeye yaşattıkları hüsran, 1 Kasım'da sandıklarda mutlak bir yenilgi ile sonlandıracaktır. Onların yenilgisi, yoksul halkımızın kazanımı olacaktır. Karanlık günlerden geçen Türkiye'nin tek kurtuluş umudu, adaletsizliğe ve zulme karşı demokratik ve dimdik duruşu ile daha da güçlenen Cumhuriyet Halk Partisidir.

Türkiye'nin bütün meselelerini çözecek olan parti Cumhuriyet Halk Partisi dir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak varız. Her vatandaşımızın derdine derman olacağız. Dinamik, geleceğe umutla bakan, halkına güvenen, halka güven veren kadrolarımızla hazırız. Gerçekçi programımızla bu güzel Ülkeyi ayağa kaldırmaya geliyoruz."

 

Bu haber 621 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...