1 milyon 45 bin 951 kitap dağıtıldı

5 Ekim 2015 18:48

6 yıl önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ders kitaplarının ücretsiz dağıtılması projesi kapsamında Isparta’da toplam 1 milyon 045 bin 951 kitap dağıtıldı.

Geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan 2015 – 2016 Eğitim – Öğretim yılında öğrencilere ders kitapları dağıtıldı. Hatta birçok öğrenci kitaplarını sıralarında hazır olarak buldu. Isparta’da bu yıl eğitim – öğretime açılan okullardan olan ve eski Gazi Lisesi’nin bulunduğu binaya konuşlandırılan Kız İmam – Hatip Lisesi öğrencileri de okullarına gönderilen ders kitaplarını sıraya girerek tek tek aldılar.

Kitapların 688 bininin ilkokul, 355 bininin ortaokullara dağıtıldığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada; “2015 - 2016 eğitim öğretim yılında da kitap dağıtımlarımız tamamlanmış bulunmaktadır. Bu konuda ilk ve ortaokullarımızda arkadaşlarımız her türlü çalışmayı tamamlayarak eğitim öğretime hazır hale getirdiler. Kitapların dağıtımını sağlayan ve okullarımızın müdür idarecilerini güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.

 Geçen yıllarda olduğu gibi bu eğitim öğretim yılının ilk gününde de sınıflarda sıraların üzerinde ücretsiz ders kitapları eksiksiz olarak öğrencilerimize ulaştırıldı. Son iki yılda olduğu gibi bu yılda ders kitaplarını Davraz Mahallesinde eski Zirai Donatım Kurumu depolarında oluşturduğumuz dağıtım noktasından kitap dağıtım işlemleri gerçekleştirildi.

Ücretsiz dağıtılan ders kitabı adetlerinde her geçen yıl artış olmakta. İlimizde 2015 -2016 eğitim öğretim yılında okullarımıza il genelinde toplam 1 milyon 045 bin 951 adet kitap dağıtımı yapıldı. Bunun 688 bin 729 adeti ilkokullara, 355 bin 271 adeti ise ortaokullara dağıtılmış durumdadır. İlçelere ise yaklaşık 400 bin dolayında kitap gönderdik ve bu kitapları ilçe milli eğitim müdürlükleri ilgili okullara dağıtımını yaptı.

İlk ders zilinin çaldığı gün bu kitapların sıralarda hazır olması öğrencilerimiz açısından son derece önemli. Onun için bizde yeni eğitim – öğretim yılı başlamadan kitaplarını öğrencilerimizin sıralarına bıraktık. Bu uygulanın olmadığı yerlerde ise yeteri kadar kitabı okul müdürlüklerine teslim ettik. Bakanlığımız yetkililerine ve müdürlüğümüzde dağıtımda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Okullarda güzellikler oluşturmak hepimizin görevi. Amacımız çocuklarımızı başarılı bir şekilde geleceğe hazırlamak. Yarınlarımız geleceğimiz yavrularımız tüm bu hizmetleri fazlası ile hak etmektedir. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.”

 

Bu haber 612 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...