“Terörün çözülmesi için idam geri getirilmelidir”

17 Kasım 2012 14:01

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, terör sorunun çözülmesi için idam cezasının geri getirilmesi gerektiğini belirterek; “İdam cezası muhakkak meclis gündemine getirilmeli” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın idam cezasının yeniden uygulanması çağrılarını gündeme getirmesi ülkede olduğu gibi Isparta’da da çeşitli yorumlara neden oldu.

Saadet Partisi (SP) Isparta İl Başkanı Cevat Gençay, terör sorunun çözülmesi için idam cezasının geri getirilmesi gerektiğini savundu. Başkan Gençay, ülke gündeminde en önemli sorunun terör olduğunu belirterek, bir ay içerisinde 20 şehit verildiğini söyledi.

GENÇAY; “İDAMI KALDIRAN AKP HÜKÜMETİ DEĞİL MİYDİ?

Ülkede yıllarca idam cezası uygulandığını ancak bunun AKP iktidarı döneminde yürürlükten kaldırıldığını hatırlatan Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay; “Başbakan Erdoğan’ın son günlerde katıldığı toplantılardaki açıklamaları, Türkiye'nin, üyesi olduğu Avrupa Konseyi’nde 2000’li yılların başlarından bu yana yürüttüğü çalışmalarla örtüşmemektedir. Türkiye idam cezasını, Avrupa Konseyi üyeliğinden kaynaklanan yükümlülükleri çerçevesinde AKP hükümeti döneminde ‘tümüyle’ yürürlükten kaldırmıştı. İdam cezasını savaş dâhil her halde ortadan kaldıran 13'üncü protokol, 1 Haziran 2006 tarihinde AKP hükümeti döneminde yürürlüğe girdi.

Durum böyle iken sayın Başbakan şimdi çıkmış meydanlara ‘İdam cezası tekrar değerlendirilmeli ve gerekirse geri getirilmelidir’ diyor. Peki o zaman neden kaldırdınız? Biz, milli görüş olarak idamın kaldırılmasının yanlış olduğunu başta vatanına ve milletine kasteden kişiler olmak üzere bu ülkenin yok edilmesini gerektirecek suç işleyen kişilerin idam edilmesi gerektiğini defalarca AKP iktidarına hatırlatmıştık. O zaman bizi dinlememişlerdi.

“TERÖRÜN KAYNAKLARI KURUTULMALI”

Terör sorununun milleti derinden üzdüğünü ifade eden Başkan Gençay; “Terörün ana sebebi dış kaynaklıdır. Bu coğrafyada terör kime yarıyor? Bu soruya yoğunlaşıp terör konusuna çözüm üretilmelidir. Terör sorunun çözülmesi için idam cezası geri getirilmelidir” diye konuştu.

“TERÖR ÖRGÜTÜ HİÇBİR ZAMAN TAVİZE DOYMAZ”

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay,  PKK terör örgütünün gerek dağlarda gerekse şehirlerde kanlı eylemlerine tüm hızıyla devam ettiğini belirterek; “Terör örgütüne verilen tavizler ülkeyi bu hale getirmiştir. Örgüt hiçbir zaman tavize doymaz. Ne kadar verirseniz verin devamını ister. Halk arasında söylendiği gibi teröre elinizi verirseniz kolunuzu kaptırırsınız. Olay bu kadar açık ve nettir.  

“TERÖRLE ETKİN MÜCADELE İÇİN

YASAL DÜZENLEME YAPILMALIDIR”

Biz her zaman terörü lanetliyoruz. Terör konusunda asla oyuna gelmemeliyiz. Bilindiği gibi Genelkurmay Başkan Gaziantep’teki terör saldırısının ardından ‘Biz bu terörü bitiririz, ancak yasal düzenleme yapılması gerekir’ şeklinde açıklama yapmıştı. Güneydoğu’da yerleşim bölgelerinden PKK ateş açıyor, bizim askerimiz mücadele edemiyor. Suç teşkil ettiği için yerleşim bölgesine ateş açamıyor. Biran evvel Genelkurmay Başkanı’nın yapmış olduğu açıklamanın Ak Parti Hükümeti’nin dikkate alması gerekiyor. Bu tür yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekir. İdam cezası muhakkak meclis gündemine getirilmeli. Diğer taraftan bu olayların perde arkasında Suriye ile irtibatı olduğunu da düşünülebilir. Ama asıl hedef ‘Büyük İsrail Projesi’nin kurulmasıdır.

“AKP HÜKÜMETİ SAFINI DEĞİŞTİRMELİ”

Suriye’de bir yönetim değişikliği değil asıl hedef Suriye’nin parçalanması, bölünmesi. Türkiye’nin bir an önce ‘Büyük Ortadoğu Eşbaşkanlığı’ndan istifa etmesi gerekiyor. AKP Hükümeti safını değiştirmesi lazım. Ak Parti şuan İsrail, MOSSAD, NATO ve ABD ile birlikte aynı safta mücadele ediyor. Bunlar bizim en büyük düşmanımız. Güneydoğu’da İsrail’in gözü var. Büyük Ortadoğu Projesi’nde Güneydoğu’yu parçalayarak kendi sınırlarına katmak istiyor. Bu herkes tarafından bilinen bir gerçek. O yüzden Türkiye, İran, Suriye ve Irak ile birlikte hareket etmesi gerekiyor” dedi. 

“AVRUPA SEVDASINDAN VAZGEÇİN”

Avrupa Birliği'ne girme sevdasından vazgeçilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Gençay, Türkiye'nin AB'ye köle olmadan alanında lider bir ülke olması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

 

Bu haber 1229 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...