ITKM’nin asansörlerinin montajına başlandı

19 Kasım 2012 18:46

Isparta Belediyesi çalışmalarını hafta içi olduğu gibi hafta sonu, gece gündüz ayrımı yapmaksızın sürdürüyor. Şehrin hemen tüm mahallelerinde müdürlüklerin çalışmaları devam ediyor. Araç filosuna son olarak kattığı 14 kamyonla birlikte araç parkurunu 115’e yükselten Isparta Belediyesi aynı anda caddelerde altyapı ve asfalt çalışmalarını yaklaşan kış aylarına rağmen tüm hızıyla sürdürüyor. Bir caddede fireze ile yorgun asfalt kaldırılırken, diğer bir caddede yağmur suyu ızgara hatları başta olmak üzere tüm altyapı sorunları gideriliyor, bir başka caddede ise yola stabilize serilirken asfalta hazırlık yapılıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce bu işler sürdürülürken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü de parklarda yeşillendirme çalışmaları ile peyzaj çalışmalarına devam ediyor.

Hafta sonu olmasına rağmen çalışmalarına tüm hızıyla devam eden belediye ekiplerinin çalışmalarını ve yatırımları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Şehrin 3 ayrı yerinde aynı anda altyapı ve asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Belediyemiz hafta sonu, mesai ayrımı yapmaksızın tüm şantiyelerde ve şehrin belli bölümlerinde çalışmalarını sürdürüyor. Isparta’yı yaşanabilir kentler arasında yer almasının devamı için var gücümüzle çalışıyoruz. Caddelerimizdeki sorunları A’dan, Z’ye çözüyoruz. Araç filomuza 14 yeni kamyonumuzu da dahil ederek115’e ulaştırdık, çalışma gücümüze güç kattık. Suyun akışkanlığı gibi hizmetlerimizde aksama yaşamıyoruz. 40 yıllık işi 2 yılda yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Araçlarımız 3 ayda kendisini amorti etti. Kaliteyi hedefledik. Amaçladığımız hedefimize ulaştık. Şehrimizi dantel gibi işlemeye devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızı sürdüren tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

60 DÖNÜMLÜK ALAN YEŞİLLENİYOR

Cumartesi günkü denetimlerine Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Işıkkent Mahallesi’nde yapılan park alanının düzenlenmesi ve çimlendirilmesi çalışmalarını incelemekle başlayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, sel ve heyelanlara karşın bir önceki dönemde dikmiş olduğu ağaçların şu an büyüdüğünü ve şimdide bu alana çim tohumları serpildiğini söyledi. Alanın kent ormanı haline dönüştüğünü ifade eden Başkan Günaydın, park alanına oturma guruplarının, yürüyüş yollarının yapılacağını ve fitnes aletlerinin konacağını belirtti. Bu park ile birlikte 60-70 dönümlük diğer alanlardaki parklarında yeşillendirilmesi çalışmalarına başlanacağını duyuran Günaydın, çim tohumlarının ekimi için en uygun mevsimin olduğunu belirtti.

BELMAŞ’TA İNCELEME

Isparta Belediyesi tarafından Ortadoğu’nun en büyük fabrikası olarak inşa edilen ve günlük 100 bin üretim kapasitesine sahip BELMAŞ Bimsblok Fabrikası’nda da incelemelerde bulunan Başkan Günaydın, fabrikayı tek vardiyadan 3 vardiyaya çıkaracak olan kırma, eleme ve bant sistemlerinin yer hazırlıkları ile yine 5 ay içerisinde tamamlanması hedeflenen İzolasyon ve Yalıtım Fabrikası’nın yapılacağı alanda da incelemelerde bulundu. Günaydın, kırma eleme ve bant sisteminin tamamlanmasıyla birlikte kepçe ile taşımanın son bulacağını ve hem iş makinesinden tasarrufa gidileceğini hem de bims üretiminin 3 vardiyada günlük 100 bin adete ulaşacağını aktardı. Çalışmaların depreme dayanıklı ve geleceğe yönelik yapıldığının altını çizdi.

202 CADDEDE SON ETABA GEÇİLDİ

Isparta’nın en uzun mesafeli caddelerinden birisi olan 202 Cadde’nin birinci ve ikinci etap altyapı ve asfalt çalışmaları tamamlandı. 3 etaptan oluşan ve İstanbul yoluna uzanan caddede stabilize serme çalışmaları devam ediyor. Etapların 10’ar gün arayla tamamlandığını söyleyen Başkan Günaydın, son etabın da asfalt aşamasına getirildiğini söyledi. 3. Etapta 500 metrelik yağmur suyu hattı döşendiğini ve aynı zamanda yine yağmur suyu ızgara dağıtımlarının da bitirildiğini belirten Başkan Günaydın, şehrin çeşitli yerlerinde çalışmalarının devam ettiğini, bir suyun aktığı gibi yatırımların da aynı akışkanlıkta devam ettiğini söylerken, aynı anda 3 ayrı caddede altyapı ve asfalt çalışmalarının yapıldığını dile getirdi. Hafta sonu olmasına karşın tüm şantiyelerin çalıştığını aktaran Başkan Günaydın, “Kısa sürede caddelerimizi bitiriyoruz. Isparta’yı da bir Avrupa kentinin üzerine çıkarmayı hedefledik. Bu hedefimizde de emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

ITKM’NİN 3 ASANSÖRÜNÜN

MONTAJI TAMAMLANDI

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi’ne hafta içerisinde ulaşan 17 asansör ve 24 yürüyüş merdivenin montajlarına başlandı. 20 TIR ile Finlandiya’dan Isparta’ya ulaşan asansörlerden 3’ünün montajının tamamlandığını belirten Başkan Günaydın, çalışmaların profesyonel ekiplerce sürdürüldüğünü dile getirdi. Kışa doğru ITKM’nin biteceğini yineleyen Başkan Günaydın, buranın Isparta’ya kimlik kazandıracak bir yer olacağını aktardı. Belediye’den iki teknik personelin inşaat alanında devamlı incelemelerde bulunduğunu ve günlük çalışmaları, kullanılan malzemelerin takibini yaptığını söyleyen Günaydın, “Sözleşme gereğince kullanılacak olan malzemeleri takip ediyoruz. Kaliteli malzemeler kullanılıyor, ITKM’nin biteceği artık ortaya çıkmıştır. Bu çarşımızda şimdiden Isparta halkımıza hayırlı olmasını, güzellikler getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

SORUNLAR A’DAN Z’YE ÇÖZÜLÜYOR

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ITKM ziyaretinin hemen ardından bu sefer Cumhuriyet Caddesi (118 Cadde) devamı olarak bilinen Fevzi Paşa İlkokulu’ndan başlayan ve Hacılar Çeşmesi’ne kadar uzanan600 metreuzunluğundaki caddede yapılan yağmur suyu hat çekimi ve ızgara dağıtımı çalışmalarını inceledi. 

Merkezdeki yollarda iyileştirme çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Günaydın, yolun 26 Kasım 2012 tarihi itibariyle tamamlanacağını belirtirken, bu tarihten öncede çalışmaların bitirilebileceğini aktardı. Fevzi Paşa İlkokulu’nun köşesinde geçen yıl bir çalışma yaptıklarını hatırlatan ve çalışma kapsamında8 metrederinliğe inilerek ITKM’nin hat bağlantılarının yapıldığını söyleyen Günaydın, şimdide son olarak caddede yağmur suyu ızgaralarının döşendiğini ve ardından da kalıcı asfaltının döküleceğini belirtti.

Bütün caddelerdeki sorunların A’dan Z’ye çözüldüğünü belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, daha önceden ana taşıyıcı araçlarda sıkıntılar yaşadıklarını ancak yeni gelen araçlarla birlikte bu sorunun ortadan kalktığını ve çalışmalarda daha da hız kazandıklarına değindi. 40 yıllık çalışmayı 2 yılda bitirme hedeflerinin olduğunu söyleyen Başkan Günaydın, buna da yavaş yavaş ulaştıklarını, yeni alınan ve rantabl şekilde kullanılan araçların kendisini 3 ayda amorti ettiğini aktardı.

Çalışmalarda kaliteyi hedeflediklerini ve bu hedefe de ulaştıklarını söyleyen Başkan Günaydın, “Amaçladığımız hedefimize ulaştık. Tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum. Şu anda Türk gibi çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.

SANTİM, SANTİM HESAP YAPIYORUZ

Demirköprü ile Otogar arasında başlatılan içme suyu ana ve taşıyıcı hat çekimi, yağmur suyu şebekesi ile kalıcı asfalt çalışmalarının ilk etabı olarak başlatılan Demirköprü-Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki birinci etap 15 Kasım’da tamamlanarak yol kalıcı asfaltıyla birlikte hizmete sunuldu.

Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nce sürdürülen çalışmaların ikinci etabı olan Milli Eğitim Müdürlüğü, Özkanlar Kavşağı arasına başlandı. İçme suyu ana ve taşıyıcı hatlarının çekimi yapılan yolda asfalt kaldırma işlemlerinin başlatıldığını söyleyen Başkan Günaydın, ikinci etabın da 10 gün içerisinde bitirilerek hizmete açılacağını dile getirdi.

‘Buğday tanesi ayıklar gibi altyapı çalışmaları yapıyoruz’ diyen Başkan Günaydın, trafikte en sıkıntı çekilen caddelerden birisinde çalıştıklarını bundan dolayı da halktan sabırlı olmalarını istedi. Günaydın, “Dantel işler gibi çalışıyoruz. Santim, santim hesaplar yapıyoruz. 3-4 ay sürecek işleri 10’ar günde tamamlıyoruz. Yaptığımız bu çalışmaların halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

Bu haber 751 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...