6 köprüye 6 ayrı proje uygulanacak

6 Ekim 2015 19:01

Isparta Belediyesi Şehir Süsleme Sanatı çerçevesinde Kaymakkapı Meydanı başta olmak üzere çok sayıda noktada çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında şimdi de Çayboyu üzerinde bulunan 6 adet köprüde proje uygulamasına geçiliyor. Projelerden ilki Emre Mahallesi Köprüsü’nde uygulanıyor. Çalışma kapsamında geçmiş dönemde yapılan ve trafikte görüş açısına engel teşkil eden yan duvarlar kaldırılırken, köprüde Isparta’ya has köke taşı kullanılmak suretiyle yeni uygulama gerçekleştiriliyor.

Emre Mahallesi Köprüsü’nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çayboyu üzerinde bulunan köprülerin yeniden inşa edildiğini söyledi. Yapılan çalışmaların kalıcılık teşkil ettiğini kaydeden Başkan Günaydın, bu çalışmaları yaparken esas düşüncelerden birisinin de geçmiş dönemlerde yapılan ve trafiği aksatan uygulamaların yeniden düzenlenmesi olduğunu aktardı. Emre Mahallesi Köprüsü’nde sürücülerin görüş açılarının bulunmamasından dolayı çok sayıda kazaya şahit olduğunu da belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu köprüler görüşü engelliyordu, dolayısıyla trafik kazaları da yaşanıyordu” dedi.

Yapılan çalışmanın Isparta’ya has olduğunu ve özel bir projeden oluştuğunu belirten Başkan Günaydın, “Yapılan çalışmalarda uygulanan tüm mimari çalışmaları Isparta Belediyesi olarak kendimiz yapıyoruz. Köke taşı kullanıyoruz ve proje arasında yer alan boşlukları da ferforje ile kaplayacağız. Bu köprülerimizi kalıcı bir eser olarak yeniliyoruz. Projemizde ayrıca gülden oluşan objelerde konacak. Bu çalışmalarımız da şehir süsleme sanatı içerisinde yer alıyor” şeklinde konuştu.

Isparta’yı sanat ve kültürel açıdan da ön plana çıkarma gayreti içerisinde olduklarını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Çayboyumuzda 6 adet köprü bulunuyor. Bu köprülerin her birisine ayrı bir proje uygulayacağız. Isparta’mıza yaptığımız bu çalışmalarında şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...