Şehrin değerlerini yükseltecek eserlerin yapımı devam ediyor

7 Ekim 2015 14:52

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın bir önceki döneminde kurduğu ve bugün 32 ustaya ulaştığı Ahşap Ağaç Oymacılığı Atölyesi’nde yapılan ahşap eserler, şehri süslemeye devam ediyor. Son olarak Özkanlar Kavşağı’na konacak olan 26 metre yüksekliğindeki saat kulesi, Etnografya Müzesi önüne yerleştirilecek olan halı tezgâhı ile Gökkubbe’nin girişini süsleyecek olan kapının yapımı devam ediyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu eserler de Etnografya Müzemizdeki gibi şehrin çeşitli yerlerine en kısa sürede yerleştirilecek. Şehrin kültürel değerlerini ve kimliğini yükseltecek değerler haline gelecek” dedi.

Isparta Belediyesi Ahşap Ağaç Oymacılığı Atölyesi’ni ziyaret eden ve yapılan son çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgiler alan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, atölyede gerçekleştirilen çalışmaların bir sanat eseri olduğunu ve bunun yanında her üründen bir adet yapıldığını söyledi. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla önemli mesafe kat edildiği kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çalışmalarda artık zirveye ulaşıldığını ancak bunun da üzerine çıkabilmek için yoğun çabalarının devam ettiğini aktardı.

Şehrin çeşitli meydanlarına yerleştirilecek olan yeni objelerin imalatının devam ettiğini ve bunlarında şehir süsleme sanatı çerçevesinde en kısa sürede ilgili yerlerine konacağını aktaran Başkan Günaydın, 6 senelik bir eğitimin sonunda bu eserlerin ortaya çıktığını, bugün bünyelerinde 32 ustanın çalışmalarının şehre sanatsal değerler kattığını belirtti. Başkan Günaydın, “Isparta’mıza 26 metre yüksekliğinde bir saat kulesi yapıyoruz. Toplamda 6 aylık bir çalışma olacak, şu ana kadar 3 aylık yoğun bir çalışmayı tamamladık ve önemli mesafe kat ettik. Bu saat kulemiz Özkanlar Kavşağı’na yerleştirilecek. Yine Batıkent Mahallesinde yapımı devam eden Gökkubbe Fuar ve Kongre Alanımıza da 8 metre yüksekliğinde Türklük sembolü bir kapı yapımı da tamamlanmak üzere. Bu kapımızın yapım çalışması da 15 aydan buyana devam ediyor, artık sona gelindi. Yine Isparta’yı sembolize edecek objelerden birisi de halı tezgâhı olacak. Bu objede Etnografya Müzemizin önüne yerleştirilecek. Bu eserlerimiz de kısa sürede tamamlanarak yerlerini alacak. Bu eserlerin Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” derken, yine bazı kesimler tarafından bir zamanlar ‘kapısı var, kendisi yok’ denilerek Etnografya Müzesi’nin eleştirildiğini, isteyenlerin müzeyi de, kapısını da görebileceklerini dile getirdi.

Bu haber 712 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...