Emzirme Haftası etkinlikleri sürüyor

7 Ekim 2015 14:59

Ekim ayının ilk haftasında kutlanan Emzirme Haftası, Isparta Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında yeni doğum yapan lohusalara gül lokumu ve lohusa şerbet ikram edildi.

Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Zehra Coşkun, Emzirme Haftası nedeniyle yeni doğum yapan hastaları ziyaret ettiklerini belirterek, gül lokumu ve lohusa şerbet ikram ettiklerini söyledi.

Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Zehra Coşkun, Emzirme Haftası nedeniyle yeni doğum yapmış vatandaşların, emzirme ve sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirilmesinin gerektiğini belirterek, “Ekim ayının ilk haftası Emzirme Haftası olarak kutlanıyor.

Doğadaki tüm memeli yavruları için en ideal besin kendi annesinin sütüdür. Anne sütü bebeğin fiziksel, zihinsel ve ruhsal gelişimi için en uygun besindir. Emzirmeye ilk 30 dakika içinde başlanmalıdır. İlk 6 ay anne sütü tek başına yeterlidir. 6 ay sonrası 2 yaşına kadar ek gıdalarla birlikte emzirmenin sürdürülmesini tavsiye ediyoruz. Anne sütü en doğal, en taze besindir. Bebeğin ihtiyacına göre içeriği şekillenmektedir. Sadece anne sütü ile beslenirken bebeğe ilave su vermeye gerek yoktur. Ekonomiktir, temizdir, tazedir. Kolaylıkla sindirilir. Zeka gelişimini olumlu etkiler. Anne sütü bebeği bulaşıcı ve alerjik hastalıklardan, kanserden ve obeziteden korur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Doğal aşıdır.

Emzirme bebek ile anne arasındaki duygusal bağı kuvvetlendirir. Anne açısında özellikle meme kanserine karşı koruyucudur. İlk süt içerdiği yoğun bağışıklık maddeleri ile bebekleri hastalıklardan korur. Sağlıklı her annenin sütü bebeği için yeterlidir. Anne sütü artırmak için bol sıvı gıda tüketimi, sık emzirme ve annenin dinlenmesi önemlidir” dedi.

 

 

Bu haber 716 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...