“İş kurmak isteyen herkesi hibe fonlarından yararlanmaya davet ediyoruz”

9 Ekim 2015 19:01

TKDK’yı ziyaret eden Vali Özkan, TKDK’ nın destekleme faaliyetlerini takdirle karşıladığını; Isparta ilinin yeni yatırımlarına anahtar noktasında olan kurumun Isparta‘nın sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğine inancının tam olduğunu ifade etti.

Vali Vahdettin Özkan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü ’yü makamında ziyaret etti.

Gülcü, Vali Özkan’a TKDK’ nın Isparta’da faaliyete başladığı 2009 yılından bu zamana kadarki çalışmaları hakkında bilgi aktardı. 14.04.2015 tarihinde 14. çağrıya çıktıklarını vurgulayan Gülcü, yatırımcıların proje hazırlama konusunda hemen karar vererek hızlı davranmalarını ve hibe fonlarından yararlanmak için bize ulaşmalarını bekliyoruz dedi. Kamu kurum ve kuruluşları ile etkin çalışmalar yaparak hibe desteklerin Isparta’da yatırıma dönüşmesi arzusunda olduklarını ifade eden Gülcü, “IPARD fonları Türkiye için kullanılmadığı takdirde AB'ye geri gidecektir. Konuya milli duygularla bakarak hassasiyet gösteriyoruz.” dedi.

TKDK olarak tarım ve hayvancılık dışında farklı sektörlere de hibe desteğinde bulunduklarının altını çizen Gülcü, “tekstilden mermere, yamaç paraşütünden otel restorana, metal işlemeden ahşap işlemeye, halı sahadan aqua parka, piknik alanları ve hobi bahçelerine kadar çok çeşitli alanlarda yatırım için girişimciler bizlerle irtibata geçsinler istiyoruz” dedi. Gülcü, “Isparta ilimizin AB hibe fonlarından azami derecede istifade edebilmesi, dolayısıyla yatırım ve istihdamın artırılması amacıyla bir iş fikri olan, iş kurmak isteyen herkesi hibe fonlarından yararlanmaya davet ediyoruz.” dedi.

İl Koordinatörü Gülcü, ziyaret kapsamında “IPARD II” hibe programı kapsamında değişen destek miktarları ve hibe kapsamında bulunan yatırım alanlarında Vali Özkan’ a bilgi aktardı.

Isparta Valisi Özkan, TKDK’ nın misafirperverliğine teşekkür ederek kurumun destekleme faaliyetlerini takdirle karşıladığını; Isparta ilinin yeni yatırımlarına anahtar noktasında olan kurumun Isparta ‘nın sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğine inancının tam olduğunu ifade etti.

Ziyaretlerinden dolayı  Vali Özkan’a teşekkürlerini ileten Gülcü, Isparta’ya hedeflenen yatımların ve bu yatırımların istihdama katkılarının arttırılmasında Vali Özkan’ın desteklerinin büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

 

Bu haber 627 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...