“İşçimizin maaşını alın teri kurumadan öderiz”

19 Kasım 2012 19:06

Isparta Belediyesi, belediye hizmetlerinde çalıştırılmak üzere işçilik hizmet alımı ihalesini gerçekleştirdi. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 9 firmanın dosya sunduğu ihaleye başkanlık yaparken, gerekli incelemelerin ardından ihaleyi alacak olan firmaya da uyarılarda bulundu. Başkan Günaydın, “Gerekli incelemeler sonrasında ihaleyi kazanacak olan firma, işçilerimizin maaşlarını gününde ödemekle mükelleftir. İşçilerimizin alın terlerinin kurumadan maaşlarının verilmesini önemsiyoruz. Kazanacak olan firma bunu bilsin, en ufak bir aksaklık olmasını istemiyorum” uyarısında bulundu.

Isparta Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından belediye hizmetlerinde çalıştırılmak üzere işçilik alım ihalesi, Belediye Encümen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Başkan Günaydın’ın başkanlık yaptığı ihaleye toplam 9 firma tarafından dosya sunuldu. Yaklaşık maliyeti 12 milyon 976 bin 438 lira olarak belirlenen ihaleye verilen teklifler ise 11 milyon 793 bin 368 lira ile 13 milyon 990 bin 80 lira arasında değişen rakamlardan oluştu. 

İhale sonrasında, ihale komisyonunca ihaleye katılan firmaların dosyaları daha detaylı olarak incelendikten sonra ihale kesinleştirilecek. İhaleye katılan firmalara, katılımlarından dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ihalenin son derece iyi şartlarda ve kanunlara uygun bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. İhaleyi kazanan firmanın gününde işçilere maaşlarını ödemesi uyarısında bulunan Başkan Günaydın, ihaleyi alan firmanın mevzuatlar gereği maaşları ödemekle mükellef olduğunu aktardı. İşçilerin maaşlarının zamanında yatırılmaması halinde belediye olarak gerekli müeyyideleri uygulayacaklarını söyleyen Başkan Günaydın, “Seçimi kazandığımızdan bu yana işçilerimizin maaşları aksatılmamıştır. İşçilerimizin gerekli zamlarını, ödemeleri alın terleri kurumadan yapıyoruz. İhaleyi kazanacak olan arkadaşımız bunu bilsin, en ufak bir aksaklık istemiyorum” uyarısında bulundu.

İhalenin komisyon tarafından en ince detaylarına kadar inceleneceğini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bugüne kadar yaptıkları tüm ihalelerde rekabet şartlarını oluşturduklarını ve şeffaflık içerisinde ihalelerin gerçekleştirildiğine değindi. Türkiye’de örnek bir belediye olduklarının altını çizen Başkan Günaydın, ihale sonucunun en kısa zamanda ilgili firmalara iletileceğini duyurdu.

Bu haber 621 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...