TKDK 15. çağrıya çıktı

10 Ekim 2015 13:50

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD I kapsamında son başvuru çağrı ilanına 08/10/2015 tarihi itibariyle çıktı. Isparta İl Koordinatörü Doç.Dr. Süleyman GÜLCÜ bu çağrının IPARD I’in son çağrısı olarak çıkılan 14. Çağrıdan artan 37,5 milyon avroluk bütçenin AB’ye geri gönderilmeden kullanılması amacıyla çıkılan ara bir çağrı olduğunu ve belli başlı bazı sektörlerden proje kabul edeceklerini, ifade etti. 15. Çağrının yatırım süresinin 8 ay olduğunu söyleyen Gülcü, mevcutta özellikle süt hayvancılığı alanında hazırlığa başlamış proje sahiplerinin bu fırsatı değerlendirmelerini istediklerini bildirdi.

IPARD 2 programının ise artan hibe oranları ve yeni destek alanlarıyla birlikte bu çağrının hemen ardından uygulanmaya başlanacağını belirten Gülcü, özellikle yatırımcıların inşaat ruhsatı gibi temini uzun süren belgelerin hazırlıklarına başlamaları gerektiğini ifade etti.

IPARD I PROGRAMI KAPSAMINDA 15. BAŞVURU ÇAĞRI İLANI

DESTEKLENECEK TEDBİR VE DESTEK BÜTÇESİ

Bu başvuru çağrı ilanı kapsamında desteklenecek tedbirler, alt tedbirler ve dağıtılacak toplam destek bütçesi aşağıdadır.

 

Öncelik Ekseni

 

Tedbir Adı

Alt Tedbir Adı ve Bütçe Kalemleri

 

Destek Oranları

Toplam Destek Bütçesi[1]

(AB+TC Katkısı) (Avro)

Öncelik Ekseni 1

Tarımsal İşletmelerin Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar

Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım

%50-%65

25.000.000

Öncelik Ekseni 3

Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi

Yerel Ürünlerin ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi

%50

12.500.000

Kırsal Turizm

Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi

TOPLAM

37.500.000

 

BAŞVURU TARİHLERİ

Başvurular 19.10.2015 tarihi saat 09.00’dan itibaren, yatırımın uygulanacağı ilde bulunan ve iletişim bilgileri aşağıda yer alan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlayacak olup, başvuruların son teslim tarihi 30.10.2015, saat 23.00’dir. Bu çağrı için son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

YATIRIM SÜRELERİ

On Beşinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri maksimum 8 (sekiz) ay olarak planlanmalıdır.

Taksitlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler Başvuru Çağrı Rehberinde yer almaktadır. ,

BAŞVURULAR İLE İLGİLİ BİLGİLER

IPARD Programın güncel hali, Bakanlığımız (www.tarim.gov.tr) ve Kurumumuz internet adreslerinden (www.tkdk.gov.tr)  temin edilmelidir. Başvurular hakkında detaylı bilgiler ve başvuru kurallarının yer aldığı Başvuru Çağrı Rehberleri (Versiyon 3.6) Kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilmelidir. Ayrıca, bu başvuru çağrı döneminde Kurumumuz tarafından yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmeler de bu çağrı ilanı kapsamında dikkate alınmalı ve söz konusu duyuru ve bilgilendirmeler, kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) takip edilmelidir.



 

Bu haber 619 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...