“Bu seçimde önce Türkiye, önce Isparta diyoruz”

10 Ekim 2015 13:51

İlçe ve köylerde yapmış olduğu ziyaretlerde vatandaşa partisinin seçim vaatlerini anlatan CHP Milletvekili İrfan bakır; “Emeklilere çift maaş ikramiyeden tutunda, mazotun 1.8 TL olmasına, aile sigortasından, asgari ücretin 1.500 TL olmasına hatta taşeron işçilerin kadrolu olmasına kadar üretilen tüm projeler CHP’ nin özgün projeleridir. Diğer siyasi partiler hiçbir proje üretememişlerdir” dedi.

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Isparta Merkeze bağlı köylerde ve Eğirdir ilçesinde ziyaretler gerçekleştiren Vekil Bakır Türkiye’ nin zor günlerden geçtiğini ve vatandaşın seçim atmosferinde olmadığını belirterek şunları söyledi:

“CHP’NİN KOALİSYON SÜRECİNDEKİ POZİTİF VE

OLUMLU TAVRI TAKDİRLE KARŞILANIYOR”

‘Biz 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi, 1 Kasım seçimlerine de canla-başla çalışmaya devam ediyoruz. Bu seçimde Önce Türkiye, Önce Isparta diyerek yola çıktık. Gezdiğimiz yerlerde şöyle bir gerçekle karşılaştık. Vatandaşlarımız bu kadar kısa süre arayla seçime gitmenin anlamsız olduğunu düşünüyorlar. Ancak herkes Cumhuriyet Halk Partisinin koalisyon sürecindeki tavrını olumlu buluyor. Vatandaş herşeyin farkında; Kimse bizi kandıramaz diyor. Şu çok açık görülüyor ki Cumhuriyet Halk Partisinin koalisyon sürecindeki pozitif ve olumlu tavrı takdirle karşılanıyor.

“CHP BU SEÇİMLERDE ÖNCE TÜRKİYE DEMİŞTİR”

Tekrar belirtmekte fayda görüyorum, CHP bu seçimlerde Önce Türkiye demiştir. Dolayısıyla politik kaygılar bir tarafa, ülkem diğer tarafa diyebilmiştir. Halkımızı ekonomik istikrarla tehdit edenlerin ülkeyi getirdikleri nokta ortada. Dolar, avro alıp başını gitmiştir. Piyasada alım-satım neredeyse durma noktasında, esnaf dertli. Tarım da kura bağlı olarak girdiler hızla yükseldi. Çiftçi hem mahsulünü satamıyor, hem de gübre-ilaç almaya gücü yetmiyor. Gelendost ovasında elma toplayanları gidin bir dinleyin. Deregümü’ nde seracıların durumu içler acısı. Allah korusun bu sene birçok hemşehrimizin borçlarını ödeyemeyebileceğini belirtiyorlar.

“TAŞERON İŞÇİLER KADROLU OLACAK”

Bize bu ülkeyi yönetecek kapasiteleri yok diyenler, Cumhuriyet Halk Partisinin seçim bildirgesini yüz lira aşağı, yüz lira yukarı değiştirerek halkın önüne getirdiler. Bu konuda diğer tüm partilere öncü olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Emeklilere çift maaş ikramiyeden tutunda, mazotun 1.8 TL olmasına, aile sigortasından, asgari ücretin 1.500 TL olmasına hatta taşeron işçilerin kadrolu olmasına kadar üretilen tüm projeler CHP’ nin özgün projeleridir. Diğer siyasi partiler hiçbir proje üretememişlerdir. Yeri gelmişken şunu da belirtmekte fayda görüyorum. Bize ‘kaynak yok,  kaynağı bulsunlar bizde CHP’ ye oy verelim’ diyenleri CHP’ ye oy vermeye davet ediyoruz.

“ÜLKEYİ NORMALLEŞTİREBİLECEK TEK SİYASİ PARTİ CHP’DİR”

Maalesef sorunlar bunlarla da sınırlı değildir. Ülkemizde hukuk, adalet, yargı sistemi çökmüştür. Balyoz, Ergenekon, şike davalarının yalandan ibaret olduğu tek tek ortaya çıkmıştır. 13 yıldır ülkeyi yöneten iktidar partisi her başı sıkıştığında yeni bir düşman yaratmış ve bu davalarda hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi hareket etmiştir. Bakınız bugün terörün geldiği nokta ortada. İçimiz yanıyor ama çözüm üretilmiyor. Dış politika da ne kadar etkisiz olduğumuz maalesef ortaya çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkede hep zor zamanlarda sorumluluk almıştır. CHP bu ülkenin kurucu iradesidir ve şu anda ülkeyi normalleştirebilecek tek siyasi partidir. Dolayısıyla değerli hemşehrilerimden ricam sizleri canınızla ve cebinizle sınamaya çalışanlara değil, ülkeyi gerçekten aydınlığa kavuşturmak isteyen CHP’ ye sahip çıkmanızdır”.

 

Bu haber 639 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...