Eğitim Gönüllülerinden ‘Evlilik’ semineri

19 Kasım 2012 19:07

Isparta Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı İbrahim Güleç, düzenlemiş oldukları ‘Evlilikte mutluluğun sırları ve insanı tanıma sanatı’ konulu eğitim semineri düzenlediklerini ve seminere ilginin yoğun olduğunu bildirdi.

Bir çok eğitim ve sosyal konularda önemli sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren ve bu noktada toplumda önemli bir eksikliği giderme adına çalışmalar yapan Eğitim Gönüllüleri Derneği, yeni bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı.

Son yıllarda boşanmaların artması üzerine bu konuya eğilen Dernek; ‘Evlilikte mutluluğun sırları ve insanı tanıma sanatı’ konulu eğitim semineri düzenledi.

ÖZGÜLEÇ; “EVLİLİK OLGUSU ÇOK ÖNEMLİ”

Seminere katılan sözlü, nişanlı veya evlilerin evlilikle ilgili kafalarına takılan bir çok sorunun bu seminerde cevap bulduğunu ifade eden Isparta Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı İbrahim Özgüleç; “Bilindiği gibi toplumumuzda evlilik olgusu son derece önemli. Zira, aile vasfı bir toplumun en küçük mihenk taşlarından birisidir. Ancak, son zamanlarda boşanmalarda artan bir yükseliş tirendi görülmektedir.

“GENÇLERİMİZ BİLGİSİZ EVLENİYOR”

Evliliğin bitmesine gerekçe gösterilen sebepler ise tanışmadan boşanmaya kadar olan süreçler ile ilgili gençler yeterli ve doğru bilgiye sahip değil. Ailenin işleyişi, çocuk eğitimi, sorunlar ve çözümler konusunda hiçbir hazırlık yok. Niçin evleniyorsunuz? Evlilikten ne bekliyor sunuz? sorularına verilen cevaplar bile çok düşündürücü ve hayret verici.

“BOŞANMA HER İKİ TARAFA DA AĞIR BİR YÜK”

Bu da boşanmaları beraberinde getiriyor. Evliliğe son verenler, kendilerini kurtardıklarını düşünüyorlar ancak ortada bıraktıkları çocukların sırtlarına ağır bir hayat yükleyerek onlara yazık ediyorlar. Bütün bunlar evlilik temelindeki eğitim boşluğunu gösteriyor. Aile danışmanlığı Batı’da 60 -70 yıl önce başlamış.Bu durum bir yönü ile ailedeki çözülüşün Batı’da daha erken başladığını gösteriyor.Son zamanlardaki aile problemleri maalesef Batı ailelerinde görülen problemlerle benzerlik göstermesi hayli düşündürücüdür.

“BİZ YIKILANI, BÖLÜNENİ BİRLEŞTİRME SEVDALISIYIZ”

Toplumun derdi insan olarak bizim derdimizdir unsurundan yola çıkarak böyle bir seminer tertipledik. Bilindiği gibi Mevlana ‘Şiltesi dikenden olan nereye dönse rahat edemez’ demiştir. Biz yıkılanı onarma bölüneni birleştirme sevdalısıyız. İnanıyoruz ki gönüllü gayretler artıkça  aileler güçlendikçe Devlet de güçlenecektir.

İşte bu doğrultuda; 17 – 18 Kasım tarihleri arasında Öğretmenevinde Evlilik Uzmanı Canten Kaya’nın konuşmacı olarak katıldığı ‘Evlilikte mutluluğun sırları ve insanı tanıma sanatı’ konulu eğitim semineri düzenledik” dedi.

 

Bu haber 834 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...