Şairler buluştu, Şiirler okundu

19 Kasım 2012 19:09

Isparta Göller Bölgesi Yazarlar ve Şairler Derneği 13’üncü kuruluş yılını şairlerden oluşan üyeleriyle şiirler okuyarak kutladı. Başkan Melahat Ecevit; “Yaşadığımız hayatta sanat, edebiyat ve şiirin önemi büyüktür. Sanatsız bir hayat anlamsızdır. Şiir, hava gibi, su gibi elzemdir” dedi.

Isparta Göller Bölgesi Yazarlar ve Şairler Derneği tarafından geçtiğimiz Cumartesi günü Böcüzade Ayışığı Cafe’de bir kutlama programı düzenlendi. Saat 10.00’da başlayıp 13.00’de kadar devam eden programa; Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Tanrıbir, Burdur eski Milletvekili Süleyman Coşkuner ve Psikolog Ayşe Coşkuner, Antalya’dan Ali Gözütok, Ali İrşadi, Burdur’dan Tema Vakfı Başkanı Gülser Bülbül ve Sabahat Gümüş, Manisa’dan Nazmi Alper Tanrıverdi ile dernek üyeleri ve şiir sevenler katıldı.

ECEVİT; “METAL YÜREKLERİN ÇOĞALDIĞI DÖNEMDEYİZ”

Programın açılış konuşmasını Dernek Başkanı Melahat Ecevit yaptı. Ecevit konuşmasında; “Isparta Göller Bölgesi Yazarlar ve Şairler Derneği olarak şiir ve edebiyat konusunda 13 yıldır çalışmalarımız devam ediyor. Yaptığımız etkinliklerde dinleyicilerle, estetik hazla beraber duygu ve düşüncelerde ortak bir şeyler paylaşmaya çalıştık. Günümüzde metal dolu yüreklerin çoğaldığı bir dönemdeyiz. Bu yüzden insanın insana bakış açısı da metalleşmektedir.

“SEVGİNİN ANLATILMASINDA ŞAİR VE ŞİİRLERE İHTİYAÇ VAR”

Körelmiş yüreklerle yaşayan toplumlar bir dövüş horozuna benzemektedirler. Savaşla iç içe olan toplumlar manevi fakirliklerini ortaya koyanlardır. Hiçbir maddi riski olmayan sevgi bütün dünyada paylaşılabilseydi savaş ve dövüşlerin olmadığı bir dünyada yaşamak daha güzel olurdu. Sevgi saygı dostluk barış ve hoşgörü gibi duyguların anlatılmasında şairlerin şiir dizelerine ihtiyaç vardır. Bir musiki akışı gibi duygular kulağa ve gönüle hitap etmelidir.

“SİZLERLE ŞİİR SOLUMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Biz şairler düzenlemiş olduğumuz her etkinlikte kavgadan uzak, iyiyi, doğruyu güzel olanı bulamak amacıyla şiir seven gönül dostlarıyla şiir solumaya devam ediyoruz. Bugün düzenlemiş olduğumuz şiir etkinliğimize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.

“ŞİİR HAVA GİBİ, SU GİBİ ELZEMDİR”

Yaşadığımız hayatta sanat, edebiyat ve şiirin önemi büyüktür. Sanatsız bir hayat anlamsızdır. İnsan psikolojisi ancak sanatla doyuma ulaşabilir. Şiir ve sanatı yaşamdan koparıp atmak kendimizi yalnızlık ve küskünlüğe bırakmaktır. Şiir, hava gibi, su gibi elzemdir. Hayatı renklendiren sanat edebiyat ve şiiri kabul etmemek imkansızdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi toplumların hayat damarını yaşatmak ancak biz şairlere düşer” dedi. 

Bu haber 1195 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...