“Kara Cumartesi”

13 Ekim 2015 18:27

Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Başkanı Batuhan Güldiken, Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınadı. Güldiken’in mesajı şöyle: “Takvimler 10 Ekim 2015’i gösteriyordu. Aralarında DİSK, KESK, TÜRK TABİPLER ODASI ve TMMOB gibi kuruluşlarımızın yer aldığı platform çağrısıyla birçok yurttaşımız Emek, Barış ve Demokrasi mitingi için Ankara Garı’nın önünde toplandılar. Bu sırada demokrasi düşmanları, güçlükle ayakta duran birlik, kardeşlik ve barış ortamına tarihin en ağır darbesini indirdi. O gün günlerden KARA CUMARTESİ oldu. Bu KARA CUMARTESİ tarihe geçti. Artık net bir şekilde güvenlik, özgürlük, hukuk, adalet, demokrasi, yönetim askıya alınmış oldu.

7 Haziran seçimleri sonrasında hemen her gün şehit haberleriyle uyandığımız kara günlere bir yenisi daha eklenmiş; kirli odaklar, koltuklarından vazgeçemeyenler, gözünü iktidar hırsı bürüyenler yüzünden ülkemiz, Ortadoğu bataklığına sürüklenmeye devam edilmiştir. 20 Temmuz – 10 Ekim arasında 82 günlük sürede, 80 askerimiz, 62 polisimiz ve 3 korucumuz şehit edilmiş, çatışma bölgesinde 20’si bebek ve çocuk olmak üzere 113 sivil vatandaşımız yaşamını yitirmiştir. Başkentimiz Ankara’da ise “Barış” mitinginde savaş çıkarmak isteyenler tarafından 97 vatandaşımız haince katledilmiştir.

Böyle kara günlerden geçerken sorumluların pişkince ekran karşısına geçip gülmeleri, ağızlarına sakız ettikleri  “Bunu yapanlar cezasını verecek” “Ölenlere rahmet, ailelerine sabır diliyoruz” “Lanetliyorum” “Teessürle öğrendik” gibi cümlelerle geçiştirmeye çalışılmasından bıktığımız gerçektir. Türk Milleti terör ve terörsitlere kucak açan her türlü pis oyunu bozmalıdır.

Yüce Türk Milleti “400 vekil verin bu iş huzurla çözülsün” diyen gözünü kan ve koltuk hırsı bürümüşlere geçit vermemelidir. Daha ne kadar acı çekilecektir? Daha kaç masum insanın evine ateş düşecektir? Yalan, talan, iktidar sonsuza kadar sürecek mi sanılmaktadır? Yapılanların, yolsuzluk ve hukuksuzlukların, teröre ve teröristle pazarlıkların ve ülkenin kaosa sürüklenmesinin baş sorumluları 1 Kasım seçimlerinden çıkacak sonuçla hesap verecektir! Vermelidir!

Amaçları yurttaşlarımızı sokağa dökmek olanlara, kardeşi kardeşle çatıştırmak olanlara, toplumu kaos ortamına sürüklemek ve bu kaos ortamında seçimleri iptal ettirmek olanlara karşı hep birlikte olmalıyız!

Yurttaşını sadece korkutarak yönetmeyi düşünecek kadar acz içine düşmüş olanlara karşı sağduyulu davranarak, ülkemizin birliğini, dirliğini, geleceğini düşünen tüm yurttaşlarımızla kol kola, omuz omuza bu kara günlerden kurtulmamız gerektiğine inancımızın tam olduğunu yineliyoruz.

Bu kederli günlerin geride kalmasını, yaşamlarını yitirmiş yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, Türk Milleti ve acılı ailelerine başsağlığı, yaralı yurttaşlarımıza da şifa diliyor, saygılar sunuyorum”.

Bu haber 614 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...