“Isparta için Güdümlü Proje Adımı’ndan Temalı Çağrı’ya çıkacağız”

13 Ekim 2015 18:45

Isparta Genç İşadamları Derneği (IGİAD), Geleneksel Cumartesi Sohbetleri’nde SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’yı ağırladı. Prof. Dr. Çarıkçı, SDÜ’nün iş dünyasına kapılarının açık olduğunu söyledi. Isparta Genç İşadamları Derneği (IGİAD) Başkanı M. Hakan Gökdoğan ise, Bilim- İş Dünyası buluşmasının çok önemli olduğunu söyledi, «proje bazlı işbirliği yapmak istiyoruz» dedi. 

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ve ekibi, Isparta Genç İşadamları Derneği’nin (IGİAD) Geleneksel Cumartesi Sohbetleri’ne katıldı.

10 Ekim Cumartesi günü Barida Hotel’s’te gerçekleştirilen Cumartesi Sohbetleri’nde SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Isparta ve çevresinin her türlü sorununun çözümüne yönelik atılacak adımlarda üzerlerine düşen tüm görevleri yapmaya devam edeceklerini söyledi.

İLHAM VEREN ÜNİVESİTE

VE TOPLUMSAL MUTABAKAT

Isparta’da oluşan toplumsal mutabakat ışığında, “İlham veren üniversite” sözünü tutmak için var güçleri ile çalıştıklarını anlatan Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, «5 ay geçti. Taşlar yerine oturdu. Isparta için ‘İlham Perisi’ olacak bir kadro şekillendi. Çok hızlı bir şekilde çalışmalara başladık» dedi.

IGİAD OLARAK SDÜ İLE

PROJE YAPMAK İSTİYORUZ

Isparta Genç İşadamları Derneği (IGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakan Gökdoğan, Süleyman Demirel Üniversitesi ile proje odaklı çalışma yapmak istediklerini söyledi.

Bu bağlamda Yüksek Lisans, Doktora Programları; öğrencilerin barınma, yiyecek- içecek, sosyal, kültürel sanatsal ihtiyaçlarını karşılayacak projeler başta olmak üzere farklı projeler üzerinde çalıştıklarını anlatan Gökdoğan, şöyle dedi:

«Geleneksel Cumartesi Sohbetleri’nde İş Dünyası ile Bilim Yuvası’nın bir araya gelmesi çok değerlidir. Biz IGİAD olarak SDÜ ile proje bazlı iletişim kurmak istiyoruz. Adımı da atıyoruz

Yakın bir süreçte Öğrenci Kulüpleri ile de etkileşime geçmek istiyoruz

Ayrıca Yüksek Lisans ve Doktora sürecinde Tez için de farklı adımlarımız olacaktır.

Bu etkinlikleri çok önemsiyoruz. Bilim- İş Dünyası kaynaşması açısından etkinliğin değerli ve faydalı olacağını düşünüyorum.»

ISPARTA SORUNLARININ

BİLİMSEL TESPİTİ VE

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ İÇİN

MÜJDE VERDİ

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı da Yüksek Lisans ve Doktora için Isparta ölçekli Tez için farklı zaman dilimlerinde pozitif katkı sağlandığına atıf yaptı; şöyle dedi:

«Süleyman Demirel Üniversitesi’nin önemli görevlerinden biri de şudur: Bulunduğu ve etkilediği çevrenin sorunlarına çözümler üretmek

Bu bağlamda biliyorsunuz ki herkese kapımız açık

SDÜ’de yeni dönemde güzel bir kadro oluştu. Kadronun önemli özelliklerinden biri de tamamına yakınının SDÜ’nün ilk Araştırma Görevlileri olması

Burada hepinizi tanıyorum. Tek tek tanıyorum. Sizlerde bizleri tek tek tanıyorsunuz.

Isparta’yı konu alan Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri’nde pozitif katkı verme fikirleri yeni değil

Daha önce de bu yöntemler denendi

Biz daha farklı bir açılım getireceğiz. Bu haftadan itibaren bu konu gündemimizde yer alıyordu zaten

Onu da şöyle paylaşmak istiyorum:

Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Adımı’ndan Temalı Çağrı’ya çıkacağız

Bu adım daha etkilidir.

Zira finansal açıdan sağlanan kaynak daha yüksektir.

Bunu Isparta açısından bir fırsat olarak değerlendiriyorum.»

KİMLER KATILDI

Isparta Genç İşadamları Derneği’nin (IGİAD) Geleneksel Kahvaltılı Cumartesi Sohbetleri, bu hafta Yönetim Kurulu Üyesi Maksimum Bilgisayar Kurucusu İlhan Çoban’ın ev sahipliğinde  yapıldı.

Cumartesi Sohbetleri’ne SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ekibi ile katıldı. İşte onlar:

» SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız

» SDÜ Rektör Yardımcısı ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Saltan

» SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı Prof. Dr. Murat Okçu

» SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Başhekim Doç. Dr. Süha Türkaslan

» SDÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Vahdettin Aydın

» SDÜ Rektörü Özel Kalem Müdür Mustafa Geyisoğlu

 

 

Bu haber 707 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...