Türkocakları istişare toplantısında gündem terördü

14 Ekim 2015 18:56

Türk Ocakları Genel Merkez ve Şube Başkanları İstişare Toplantısı, Bolu/Gerede’de, 10-11 Ekim 2015 tarihinde üç ana esasa dayalı bir gündem etrafında, aralarında Isparta Türkocağı'nın da olduğu 77 şubenin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda, Türk Ocaklarının geçen dönemde Türkiye'nin temel meseleleri hakkında ileri sürdüğü görüşler; teşkilat yapısıyla ilgili konular, projeler ve ülkemizin iç ve dış politika gündemini işgal eden ana başlıklar tartışıldı.

Toplantı'da bir konuşma yapan Isparta Türkocağı Başkanı Op.Dr.Levent Başyiğit'e Genel Başkan Prof.Dr.Mehmet Öz tarafından geçen aylarda ülke çapında düzenlenen "Doğu Türkistan için, Rabia Kadir için Özgürlüğe vize ver" imza kampanyasında en başarılı 10 şube arasında yer alması nedeniyle bir teşekkür belgesi takdim edildi.

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, açış konuşmasında, özellikle Çözülme Süreci'nin ilk safhasından itibaren Türkocağı  tarafından yapılan uyarıları hatırlattı ve "Ülkeyi yönetenlerin; Türk milletinin aklı ve vicdanı olma sorumluluğuyla hareket  eden Türkocağında üretilen fikirler ve işaret edilen tehlikelere itibar etmemesi   sonucunda ödenen bedelde ve bugün gelinen vahim noktada muhakkak pay sahibidirler" dedi.

İki gün süren toplantı sonucunda "Türk Ocaklılar, Türk milletine karşı taşıdığı sorumluluğun idrakiyle hayati önemde gördüğü hususları kamuoyunun dikkatine sunmayı, tarihî bir görev saymaktadır" denilerek aşağıdaki bildirinin yayınlanması kararlaştırıldı.

1. Türkiye'de meydana getirdiği tahribat, bütün boyutlarıyla göz önünde olan "Çözülme Süreci”, tamamen tarihe gömülmeli ve terör örgütüyle akılcı mücadeleyi esas alan Millî Devlet stratejisi, süreklilik arz eden bir şekilde, vakit geçirilmeden, hemen  hayata geçirilmelidir.

2. İçine düşürüldüğümüz terör girdabı, ülkemizin en önemli gündemidir. “Çözülme Süreci” boyunca semizlenen  “etnik bölücülük”, vatan toprakları üzerinde terör kantonları kurmak, siyasi uzantıları vasıtasıyla etnik ayrışma sürecini hızlandırmak ve Suriye'de fiilen egemen hâle geldiği bölgeleri birleştirme hedeflerine aynı anda ilerlemek için büyük bir saldırı başlatmıştır. Bu büyük tehdit, Türk milletini yeni bir varlık-yokluk mücadelesiyle baş başa bırakmaktadır. Türk devletini yönetme sorumluluğunu üstlenenler, bu yakıcı gerçeği iliklerine kadar hissetmeli; Millî yol haritaları dışında hiçbir çözümün mevcut olmadığını idrak etmelidirler.

3. Suriye iç savaşının, Rusya'nın müdahalesiyle birlikte evrildiği yeni durum Türkiye’nin sadece bölgesel değil küresel sonuçlar doğuracak bir yangına komşu olduğunu bütün açıklığıyla göstermektedir. Başta PKK ve IŞİD terörü olmak üzere, Suriye'deki yangının ülkemize sirayet etmesine sebep olabilecek bütün tehditleri gözeten Millî bir dış politikaya, her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır.

4. Toplantımız devam ederken Başkent Ankara'da meydana gelen aşağılık, menfur saldırı, Terörün kalleş ve kanlı yüzünü Türk Milletine bir kez daha göstermiştir. Bir ateş denizine komşu hâle geldiğimiz bu günlerde patlatılan bombaların asıl  hedefi Türkiye’mizdir, Türk Milleti'nin birlik ve beraberliğidir, birlikte yaşama sevincimizdir.

Türk Ocakları olarak; her türlü terörü şiddetle kınıyor, bu insanlık dışı olayı planlayanların ortaya çıkartılmasını, en ağır şekilde cezalandırılmasını  bekliyoruz.  Bölücü-etnikçi fitnenin yol açtığı, küresel güçlerin bölgemize düzen verme çabalarıyla körüklediği bu şiddet sarmalı  ortamında hayatını kaybeden masum yurttaşlarımıza rahmet, yüce Türk milletine başsağlığı diliyoruz.

Türkiye’yi yönetme sorumluluğunu üstlenenler, görevlerinin gereğini hakkıyla yerine getirmeli; tedbirsizlik, ihmal ve aymazlıklara son vermelidir. Binlerce yıllık tarihe sahip Türk milleti, bu badireleri atlatacak güce ve ferasete sahiptir; yeter ki birlik içinde olalım.

Büyük Türk milletine saygıyla duyurulur”. 

Bu haber 559 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...