“ITKM cesedi ortadan kalkmalı”

16 Ekim 2015 16:11

Basın Kulübü’ne önceki gün konuk olan Saadet Partisi Milletvekili Adayı Cevat Gencay, milletvekili olduğu takdirde Isparta’nın en büyük sorunlarından biri olan Ticaret ve Kültür Merkezi’ni tamamlanması için çaba göstereceğini söyledi. Gencay, “20 yıldır şehrin göbeğinde bir ceset var bu ceset ortadan kaldırılmalı” diye konuştu.

Basın Kulübü’ne konuk olan Saadet Partisi Milletvekili Adayı Cevat Gencay, “Önce ülkemiz sonra memleketimiz için ne gerekiyorsa yapacağım” diye konuştu.

BU CESET ORTADA KALDIRILMALI

Yıllardır ITKM’nin Isparta’nın en büyük sorunu olmaktan çıkamadığını söyleyen Gencay, “Ben seçilmiş olsam öncelikle 20 yıldır çarşı merkezde adeta bir cesedi andıran Ticaret ve Kültür Merkezi’ni yapacak kişiyle görüşür biz ne yapacaksak onu yapmak için elimden ne geliyorsa yaparım. Bu ceset ortadan kaldırılmalı. Halledilmesi gereken en önemli konulardan biri bu” dedi.

ISPARTA SAHİPSİZ KALDI

Cevat Gencay şöyle konuştu: “Isparta’nın bizim zamanında elmaya ton başına 50 bin dolar teşvik verilmişti. İhracat yapılması için. Isparta’da 600 bin ton elma var. Bunun satılması için ne gerekiyorsa mecliste yaparız. Elimizden gelen gayreti sarf ederiz. Zaten seçildikten sonrada Isparta’daki insanlara hizmet etmek görevimiz. Ama haksızlık da yapmayız. Mesela bir yere işçi alınacak daha önce kura ile alınıyormuş şimdi mülakatla alınıyor. Bir yerden liste geliyor o liste işe alınıyor diye duyuyoruz. Biz asla böyle bir şeye aracılık etmeyiz. Çünkü rızk üzerine siyaset yapılmaz. Hakkıysa girsin değilse girmesin. Ama işsizler için de elimizden geleni yaparız. Isparta hak ettiği yerde değil. Isparta’nın kamu yardımlarına bakıldığında Şırnak’tan sonra ikinci sırada olduğunu görüyoruz. Baktığımız zaman tabi ki fabrikalarımız gitti, elimizde olan birçok imkânımız kalmadı. Teşvikte hakkımızı alamadık. Şimdi OSB doluyormuş ama başkanın gayretiyle. Devletin verdiği imkânlarla değil. Bunun için Isparta sahipsiz kaldı, Ispartalı da şöyle bir tercih yapması lazım. Milletvekili arkadaşlarımız var. Eğer onlar birinci dönem görevlerini yapmıyorlarsa ikinci dönem onu seçmemesi lazım.”

Bu haber 657 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...