"Dışarıda satılan ekmeği almayın"

16 Ekim 2015 19:01

Türkiye'de en çok tüketilen temel besin maddesinin ekmek olduğu araştırmalarla ortaya konulurken, ekmeği nereden ve nasıl alacağımız büyük önem taşıyor. Sağlıksız şartlarda üretilen ekmek tüketimi bizi sağlığımızdan edebiliyor.

Isparta Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Fırıncılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, ekmeğin Türk insanı için vazgeçilmez olduğunu pilavla makarnayla bile ekmek tüketildiğini belirterek, ekmeğin sağlıklı şartlarda üretilmesi gerektiğinin önemine vurgu yaptı. Erdeğer, "Ekmeğin hammaddesi buğday.  Buğday zengin bir enerji kaynağı. Sadece insan ekmek yese hayatını idame ettirebilir. Ekmeğin içine başka maddelerin girmesiyle sanki doğallığının bozulduğu algısı oluşsa da, Isparta’mızda buğday ekmeği devletin istediği standartlarda üretiliyor. Kepek oranı fazla, Ekşi mayayla yapılıyor. İnsan sağlığını tehdit edecek hiç bir katkı maddesi yok" dedi.

Ekmeğin mutlaka dengeli tüketilmesi gerektiğini kaydeden Erdeğer, "Ben diyabet hastasıyım. Kendimi ölçüyorum. Bence beyaz ekmek bana daha zararsız. Çünkü ev ekmeği içinde hamur oranı daha fazla. Az yenirse beyaz ekmek daha yararlı. Bir de halkımız seçici olacak. Ekmeği nereden alabileceğini bilecek. Isparta'da ekmek fırınlarının yüzde 90'ı için mükemmel standartlarda diyebilirim.   Isparta'da açıkta ekmek satış yapılıyor. Bu durum gerçekten üzücü.

Diyebilirim ki o satılan ekmek adeta ahır da üretiliyor.   Üretilen yerleri görseniz zaten halk yemez. Kesinlikle dışarıda satılan ekmeği almayın. Semt pazarında satılan meyve sebze yıkanabiliyor. Ama ekmeği yıkama şansınız yok. Halk seçici olmak zorunda. Ekmek aldığı yere gitsin. İmalathaneye baksın. İşçilere baksın. Nasıl ekmek çıkarıldığına baksın" tavsiyesinde bulundu.

 

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...