“Oyumuzu ciddi bir şekilde artıracağız”

16 Ekim 2015 19:06

CHP Milletvekili İrfan Bakır, AKP'nin CHP projeleri ile halkı kandırmaya çalıştığını ileri sürerek;  “AKP, bizim 7 Haziran’da gündeme getirdiğimiz projeleri almış, seçim vaadi olarak kamuoyuna açıklıyor. Yıllardır iktidardasınız, neden yapmadınız. Projeler ortada yapın, elinizden öpeyim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili İrfan Bakır, medya mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Gazetecileri DSİ Misafirhanesinde ağırlayan Bakır, yerel ve ulusal gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Bakır’a İl Başkanı Senayi Demirkol’da eşlik etti.

1 Kasım seçimlerinde iktidar mücadelesi verdiklerini kaydeden Bakır, “Eğer bir ülkede adalet ve demokrasi yoksa huzur olması mümkün değil. Biz 1 Kasım seçimleri için yola çıkarken ‘Önce Türkiye’ dedik. Partiler, siyaset, hepsi huzurdan sonra gelir. Önce huzuru tesis etmek gerekiyor. İşte CHP’de bu inanç ve azimle iktidara yürüyor” dedi.

VATANDAŞ 7 HAZİRAN’DA ‘KOALİSYON’ DEDİ

Vatandaşların 7 Haziran seçimlerinde tüm partilere görev verdiğini ancak koalisyonun kurulamadığını hatırlatarak “Biz koalisyon kurulsun istedik. Olmadı. Bize görev verilmesini bekledik, verilmedi” şeklinde konuştu.

HÜKÜMET DIŞ POLİTİKADA BAŞARISIZ

Dış politikaya ilişkin de değerlendirmeler yapan Bakır, “Hangi ülke mülteci alıyor. Biz doldurduk. Onlara da bakamadık. Avrupa’ya gitmek için denizlerde can verdiler. Botları battı. Suriye’nin iç işlerine burnumuzu soktuk şimdi işin içinden çıkamıyoruz. Demek ki bu hükümet dış politikada da başarısız” diye konuştu.

HALK İÇERİSİNDE İKTİDARA TEPKİ VAR

7 Haziran öncesinden bu yana gerek merkezde, gerek ilçe, belde ve köylerde halkla iç içe olduğunu kaydeden Bakır, “Halk içerisinde iktidara büyük bir tepki var. Özellikle, Terör, ekonomi ve dış politikada AKP halkın güvenini kaybetmiş durumda. Bunun yansımalarını 1 Kasım’da sandıklarda göreceğiz” dedi.

1 Kasım seçimlerinde partisinin yüzde 30’ların üzerinde oy alacağını iddia eden Bakır, “Oyumuzu ciddi bir şekilde yükselteceğiz. Ben şu rakam bu rakam demek istemiyorum. Ben proje adamıyım. Bu memlekette yaşadım, bu memleketin derdini tasasını, sevincini biliyorum. Vatandaşlarımız beni istedikleri için aday oldum ve görev aldım. Bu partinin kökleriyle büyüdük. Ama kimseyi de ötekileştirmedik. Kapımızı herkese sonuna kadar açtık. Tüm siyasi partilerin içinde dürüst, temiz vatandaşlarımız var. Biz hizmet için siyasi görüş referansı istemedik” ifadelerini kullandı.

BU İMKANLAR BENDE OLACAK…

Özellikle sulama, yol, kooperatif, gölet, enerji ve eğitime ilişkin ciddi projeler hazırladığını dile getiren CHP Milletvekili İrfan Bakır, “Bugün hali hazırdaki imkanlar benim elimde olacak. Isparta’yı yatırıma, hizmete boğarım. Projelerimiz hazır. Çalışmalarımız devam ediyor. Biz 1 Kasımda halkımızdan yetki istiyoruz. İktidar istiyoruz” dedi.

YAPIN ELİNİZDEN ÖPEYİM

1 Kasım seçimleri için siyasi partilerin seçim beyannamelerini de değerlendiren Bakır, “AKP, bizim 7 Haziran’da gündeme getirdiğimiz projeleri almış, seçim vaadi olarak kamuoyuna açıklıyor. Yıllardır iktidardasınız, neden yapmadınız. Projeler ortada yapın, elinizden öpeyim” ifadelerini kullandı.

TAŞERONLAR KADROYA GEÇİRİLECEK.

CHP Milletvekili İrfan Bakır, iktidar partisinin kamu kurumlarında taşeron işçileri toplayıp propaganda yapmasını da eleştirerek “Ben kamu kurumlarında siyasete girmeyi doğru bulmuyorum. Aldığım terbiye böyle. Ne konuşuyorsunuz, ne anlatıyorsunuz taşeron işçilere. Biz diyoruz ki CHP iktidarında taşerona son vereceğiz. Kadrolu olacak hepsi. Nokta. Taşeron işçiler bunların sadece seçim öncesinde akıllarına geliyor” dedi.

 

Bu haber 630 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...