“Ispartalının menfaatini koruyamazsam bu koltukta yerim yok!”

19 Ekim 2015 17:14

Özel İdare’ye ait alanda yüzde 7’lik payla arsa karşılığı özel bir firmaya yaptırılmaya çalışılan 5000 kişilik öğrenci yurdu ile ilgili Belediye Başkanı Günaydın, ‘’İlgili Bakanlık burada suç işlemiştir! ‘Nedir, nasıldır, neden verilmedi?’ diye bize sormadan 1 günde karar vermiştir. Ben Ispartalının menfaatini koruyamazsam bu koltukta yerim yok’’ dedi.

İl Özel İdare’ye ait alanda yapılması planlanan 5000 kişilik öğrenci yurduyla ilgili tartışma yeniden alevlendi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu alanın özel bir firmaya sadece yüzde 7’lik payla verileceğini ve yurdun temiz ve pis su hattı bedelinin de Ispartalının cebinden çıkacağını söyledi. Rakamın minimum bazda hesaplanırsa yaklaşık 40 milyon TL tuttuğunu ileri süren Başkan Günaydın, ayrıca kanuna göre de bazı sıkıntılı durumların olduğunu, bunu gerekçeleriyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bildirdiklerini söyledi. Şu anda firmaya tapuların devredildiğini ve süreci izlediklerini ifade eden Günaydın, şunları söyledi;

“Ispartamızda yurt yapılmasına en istekli kişilerden biri de benim. Çünkü bu sorun büyük bir sorun. Şu anda belediyemize çok sayıda küçük yapılan pansiyon, yurt yapılması için çaplar geliyor. Hızla bunları çözmeye çalışıyoruz ama bunlar geçici çözüm. 5000 kişilik yurdun yapılmasını biz de istiyoruz. Ki yıllar önce Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bir yurt için ruhsat vermiştik.

Şehrin en uç köşesine Özel İdare’nin arazisi olan bir yerde 5000 kişilik yurdun müracaatında bulundular. Orada yanlışlıklar vardı. Bunu Valilik makamına arz ettik. Derhal oradan aldılar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na götürdüler ve parseli 3’e bölerek 1 günde alelacele getirdiler. Sözde belediyeyi bay pas ettiler. Bana göre Bakanlık burada suç işlemiştir. Bu nedir, nasıldır, neden verilmedi diye bize sormadan 1 günde karar vermiştir. Burada bir sürü mahsur var. Biz kanun adamıyız ve kanunla hareket ederiz. Eski bir milletvekili de çıkmış ki sözde hukukçu kendisi bana bu konuda tenkitte bulunuyor.

Burada bir yasa var. İmar yasası diyor ki şehrin imarı içinde de olsa altyapısı yani temiz ve pis su tesisatı olmadığı takdirde buraya iskân verilemez diyor. Biz bu gerekçeleri bildirdik. Şimdi tekrar bakanlığa gideceklerini söylüyorlar. İkinci kez hata yapacaklar. Ve bu bedelin yüzde 25’i peşin verilir geri kalanı taksitlendirilebilir diyor. Kime? Bize.

İkinci bir konu kusura bakmasınlar ben belediye başkanıyım adaleti uygulamazsam haksızlığa izin verirsem, Ispartalının menfaatini koruyamazsam bu koltukta yerim yok. Anında terk etmem lazım. Yüzde 7 ile almışlar. Peki, yüzde 7 ile dünyaya da Türkiye’de bir yer verilmiş mi verilmemiş mi? Önce buna bir bakalım. Burası şahsa veriliyor. Tapuları devredildi. Vicdan olarak buna itirazım var. Bu çok yanlış ve ayıp. Bir parti etkisiyle böyle bir haksızlık yapılamaz.

Yapılması planlanan yurtla arıtma tesisi arasında 18 km hat mesafesi var. Bu mesafede 10 km istimlak edilmesi gerekiyor. 4 km de yeniden yer alınması gerekiyor. Hiç hat yok. Kanalizasyon tertibatı yetersiz. Yeniden hat çekmemiz gerekiyor. Daha önce aynı alan ruhsatı istediler vermiştik. 600 odalıydı onu hallediyoruz. Ama 5000 yataklı yere ruhsat vermezdim. Verseydim suç işlerdim. Ama bakanlığa götürüyorlar o veriyor. Devletin malı deniz mi kardeşim! Sık sık cumartesi günleri gelip bize ceza kesmesini biliyorlar. Ey devlet madem buna da çare bulun. Arıtma tesisi ve istimlak ile birlikte minimum söylüyorum 40 milyon TL. Ben 40 milyonu nereden bulacağım ayrı bir konu. Yüzde 7 ile verilip te özel şahsa milyonlar kazandıracaklar. Madem verdiniz bu kanuna niye cevap vermiyorsunuz? Sen yapmak zorundasın diyorlar. Hukukçu aday gösteriyorlar ya adam gibi cevap verin bana. 40 milyon TL’yi de harcadığımızı varsayalım bu para kimin parası? Ispartalının parası. Tüyü bitmedik yetimin hakkı. Kazanıyorlar o zaman ödesinler. Isparta halkının parasını birilerine yedirmeye gelmedik.

Şehir Hastanesinde de aynı şeyi yaptılar engelledi dediler. Belediyemizin yeri vardı ve burayı bedava verin dediler. Isparta’nın hakkını hukukunu korudum ve paramı aldım. Orası da özel firmaydı. Ben bedava vereceğim özel firma tonla para kazanacak! O parayı ne yaptık. Otopark yaptık. Isparta’nın hakkını Isparta’ya verdik.’’

Bu haber 718 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...