Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu Başkan Günaydın’ı makamında ziyaret etti

20 Ekim 2015 19:06

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Isparta’daki bir dizi etkinliğe katılmak üzere şehre gelen Feyzioğlu, Başkan Günaydın’a beraberindeki Isparta ve Burdur Barosu heyetleriyle birlikte nezaket ziyaretinde bulundu.

Kendisine gerçekleştirilen ziyaretten dolayı teşekkür eden Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, her zaman karşılıklı diyaloglar içerisinde bulunduklarını söyledi. Ülkenin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacının bulunduğunu kaydeden Başkan Günaydın, “Bu güzel dostluklar, iyi niyetli ziyaretler ülkemizde daha bol olması dileğinde bulunuyorum. Her zaman hukukçularımızın yanındayız” dedi.

Başkan Günaydın’ın bir süre önce ayağının kırılarak alçıya alınmasından dolayı üzüldüklerini söyleyen ve geçmiş olsun dileklerini ileten TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, “Bir dostumuzun talihsiz bir kaza geçirip ayağının alçıya alınmasına üzüldük. Hele hele sizin gibi hiperaktif bir belediye başkanı için her hangi birinden daha zor olsa gerek. Sizi 5-10 dakika aynı koltukta otururken ya da makamınızda dinlenirken hiç görmedim ve duymadım. Isparta için çok büyük bir şans ve önemli bir isimsiniz. Aynı zamanda Isparta Baromuzla da son derece yakın ilişkiler içerisinde bulunmanız hepimiz için bir şans.  Bizler de başta Isparta Baromuz başta olmak üzere ve civardaki barolar sizin gibi dost ve baroların değerini ve vazgeçilmezliğini bilen bir belediye başkanına sahip olduğumuz için şanslıyız, elimizden gelen her yardımı da daima yapmaya hazırız” dedi.

Genel değerlendirmelerde de bulunan TBB Başkanı Feyzioğlu, “Bizim yaklaşımımız şudur. Devleti yıkarsak, ya da devleti yıkarlarsa bir felaket olur. Biz devletimizin yıkılmaması için canımızı siper ederiz. Isparta’mız, Burdur ve ülkenin bu bölgesinden vermemiz gereken çok önemli bir mesaj vardır. Bütün siyasi partilerin üzerinde ve herkese kutup yıldızı olmaya aday bir mesaj vardır. Bu da şudur. Devleti yıkan altında kalır. Türkiye Cumhuriyetinin yıkılmaması için önce hukuk bilgimizle sonra da gerekiyorsa sahip olduğumuz her şeyimizle, canımızla bunu önleriz. Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti devletini bir hukuk devleti, adaletin mülkün temeli olduğu bir devlet. Hukukun üstün olduğu bir devlet haline getirmek, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar kalması için de bir zorunluluktur. Çünkü adalet mülkün yani ülkenin temelidir. Ve bu mülk adalet sistemi çöktüğünde temelsiz kalır. O itibarla devletin vahşi, kanlı, kalleş terör örgütü Pkk’ya ve benzeri bütün terör örgütlerine karşı sahip olduğu en büyük güç savaş uçakları, tankları, topları değildir. Meşruiyetidir. Bu meşruiyet adalet sayesinde sağlanır. Biz kanlı terör örgütünü yok edeceksek vatandaşımıza, halkımıza hukuk devletinin, demokrasinin güzelliklerini mutlaka yaşatmak zorundayız. Zaten vahşi terör örgütünün istediği de devletin terörist ve vatandaş ayrımı yapmaksızın herkesin üzerine acımasızca gitmesidir. İşte biz iki temel amaç doğrultusunda Türkiye Cumhuriyetinin bekasını, Türk Milletinin de ilelebet bu topraklarda payidar kalmasını sağlamakla görevli kişileriz” şeklinde konuştu.

Bu haber 655 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...