“Ispartalıların ağzına bal sürüp gitti”

22 Ekim 2015 17:58

CHP İl Başkanı Demirkol, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’nun önceki gün Isparta’da yaptığı açılışlara dikkat çekerek ‘’ Seçimi kaybedeceklerini anladılar, bol bol vaatte bulunuyorlar. Bakan Eroğlu Isparta’ya çok sık geliyor. Her geldiğinde göletler, korkuluklar, tesisler müjdesi veriliyor ama yapılan bir şey görmedik şimdiye kadar!” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, önceki gün ilimize gelerek 17 tesisin temel atma ve 21 tesisin de açılışını gerçekleştirerek Isparta’ya 142 milyon TL’lik yatırımla geldiğini belirtmişti. Program sonrası açılan ve temeli atılan tesisler basına yansımıştı. Haberi basından takip ettiğini ve şoka uğradığını ifade eden CHP İl Başkanı Senayi Demirkol, seçmene önemli bir çağrıda bulundu.

AKP’nin panik içerisinde olduğunu ve nedense son günlerde Isparta’ya yine Bakan yağmurunun başladığını dile getiren Demirkol, şöyle devam etti; ‘’Ankara’daki terör saldırısından sonra Başbakan, ‘AKP hükümeti görevde değil, bu seçim hükümeti’ dedi. Ama bakıyoruz gelen bakanlar hiç seçim hükümetinin bakanları gibi davranmıyor! Sanki 1 Kasım’dan sonra iktidar olacaklarmış gibi bir sürü vaat veriyorlar. Zaten 13 yıldır da ülkeyi başkası yönetiyordu! Bakan Eroğlu, temel atma ve açılış için ilimize gelmiş. Açılışı yaptığı tesislere bakıyoruz taşkın koruma sistemlerine korkuluk açılışını yapıyorlar. Bu Isparta’ya ne getiriyor? Kaç kişiyi istihdam edecek? Mali getirisi nedir? Uydurma bir sürü vaatler, hayali vaatler veriyorlar. Sanki 1 Kasım’dan sonra bakanlığı devam edecekmiş gibi Ispartalıların ağzına bal sürüp gitti. Bunlar paniğin eseri. Seçimi kaybedeceklerini anladılar, bol bol vaatte bulunuyorlar. Bakan Eroğlu Isparta’ya çok sık geliyor. Her geldiğinde göletler, korkuluklar, tesisler müjdesi veriliyor ama yapılan bir şey görmedik şimdiye kadar!

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı seçim hükümeti için dışarıdan atanan bir bakan. Isparta’ya geldiğinde hiç tarafsız davranmadı. AKP propagandası yaparak gitti. Başbakanın seçim hükümeti dediği hükümet hiç seçim hükümeti gibi davranmıyor. Tamamıyla AKP hükümeti. Yeri geldiğinde sorumluluğu kabul etmiyorlar ama vaat vermeye gelince bol keseden vaat veriyorlar.

Önceden bakan geldiğinde Isparta kamuoyunda bir heyecan yaratırdı. Isparta’ya değer verildiği düşünülürdü. Ama artık Isparta halkı kandırılmaktan o kadar usandı ki hamasi nutuklar atılıyor. Bunların hiçbir inandırıcılığı yok. Bunlar yapılamayacak şeyler değil. 13 yıldır neden yapılmamış? Bakan Isparta’nın yolları Afyon kaymağı gibi oldu demiş. Çevre yoluna bakıyoruz hiç Afyon kaymağına benzemiyor. Araçlarla 30-40 km hızla bile gidemiyorsun. Neresi Afyon kaymağı bende bilmiyorum. Biz Isparta’da Afyon kaymağı gibi bir yol göremedik. Yoksa Afyon kaymağı mı değişti, onu da bilmiyorum.

Isparta, AKP hükümetinin umurunda değil. Dönemin başbakanı şimdi Cumhurbaşkanı burada Isparta’nın gelmiş geçmiş en büyük siyasi liderini alanlarda yuhalattı. Şimdi bakıyoruz son günlerde Süleyman Demirel’e teşekkür ediyorlar. Seçim zamanı hatırlıyorlar. Isparta’da seçmene de saygı duymuyorlar. Amasya’dan birisini getiriyorlar, bunu seçin diyorlar. Bu Isparta seçmenine tamamen saygısızlıktır. O kadar aday adayı varken Amasya’dan adam getirmek hem diğer aday adaylarına hem de Isparta seçmenine saygısızlık. Seçim zamanı sadece oy için geliyorlar. Tüm muhtarları baskı altına alıyorlar. Bakanın karşısına geçici işçileri sizlere kadro vereceğiz diye topluyorlar. Zoraki kalabalık oluşturuluyor. Siyasi şov yapıyorlar.’’

Bu haber 568 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...