Vali Özkan SDÜ’yü ziyaret etti

22 Ekim 2015 18:00

Süleyman Demirel Üniversitesini ziyaret eden Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Üniversitenin çeşitli birimlerini gezerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İlk olarak Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ile birlikte Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezinde bulunan halı müzesini ziyaret eden Özkan, buradaki eserleri inceleyerek öğrencilere ve kullanıcılara daha nitelikli hizmet vermek amacıyla çalışmalar yürüten SDÜ Kütüphanesinin her gün 24 saat kullanıma açık olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Müzelerin kültürel mirasımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılması yönünde hayati öneme sahip olduğunu söyleyen Vali Özkan, Müzik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi  Çalgı Belgeli “Enstrüman Müzesi”nde bulunan enstrümanlar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra omurgalı omurgasız hayvan türlerine ait örneklerin sunulduğu Fen Edebiyat Fakültesi gösteri dolabında incelemelerde bulunan Özkan,  Üniversite Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesindeki Anadolu Çoban Köpeği İşletme Tesisi ve Arıcılık Araştırma Laboratuvarını da gezerek burada yürütülen çalışmaları yakından takip etme fırsatı buldu.

Yapılan ziyaretlerin ardından Vali Vahdettin Özkan ve Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, öğle yemeğini öğrencilerle birlikte yedi.

Bu haber 655 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...