“Sorunlar kökten çözüldü”

23 Ekim 2015 19:13

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü yaptığı ortak çalışmalarla bazı mahallelerdeki lokal sorunları giderdi. Bahçelievler ve Gülcü Mahallelerindeki bazı sokak ve caddelerde yağışlardan dolayı sıkıntı yaşayan bazı konutların sıkıntıları tamamen ortadan kaldırıldı. Çalışmalar kapsamında Bahçelievler Mahallesi’nde 3012, 3013, 3014 ve 3016 sokaklarda toplam 3 km uzunluğunda altyapı ve dayanıklı asfalt çalışması gerçekleştirildi. Yine Gülcü Mahallesi İlkokulu ile Mezarlık arasında kalan 125 cadde ile 3525, 3540, 3541 ve 3542 sokaklarda da 2 km uzunluğunda altyapı çalışmaları tamamlanırken, dayanıklı asfalt çalışmaları bitti.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Bahçelievler ve Gülcü Mahallelerinde gerçekleştirilen çalışmaları inceledi. Günaydın, Bahçelievler Mahallesi’nde yapılan çalışmayla 40 yıldan bu yana süre gelen bir sorunun kökten çözüldüğünü söyledi. Eskiden dere yatağının geçtiği yerlerin olduğunu yaptıkları çalışmayla yol kodunda düzeltmeler yapıldığını ve altyapının tekrar ele alındığını kaydeden Başkan Günaydın, “Yağmurlarda su baskını korkusu yaşayan vatandaşlarımızın sorunları bitti” dedi.

Bahçelievler Mahallesi’ndeki incelemelerinin ardından Gülcü Mahallesi’ne geçen ve burada altyapısı tamamlanan ve dayanıklı asfaltı dökülen bölgede incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kış girmeden bu mahallede de bazı noktalarda yağışlardan dolayı sıkıntı yaşanan kısımların ele alındığını aktardı. Bazı evlerin su baskını korkusunu önlemek amacıyla böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Günaydın, Gülcü Mahallesi’nde de en kısa sürede tüm sokak ve caddelerin Kepeci ve İstiklal Mahallelerinde olduğu gibi altyapısının elden geçirileceğini ve dayanıklı asfaltla kaplanacağını dile getirdi. Günaydın, “Gülcü Mahallemizin bazı bölgelerindeki olumsuzlukları da yaptığımız bu çalışmalarla gidermiş olduk. Burada da meyil ve kod bozuklukları vardı, dolayısıyla bazı evlerimizde su baskını riski oluşuyordu. Bazı noktalarda yol bir metre yükseltildi, altyapısı ele alındı ve dayanıklı asfaltla kaplandı. Böylece Gülcü Mahallemizde de sorunlu olabilecek noktalar çözüme kavuşturuldu. Buradan da yapılan bu çalışmaların Gülcü Mahallesi sakinlerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 557 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...