Almanya ve Macaristan’la eğitim köprüsü

23 Ekim 2015 19:15

Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı proje kapsamında e-ticaret eğitimi almak üzere öğrenciler Almanya ve Macaristan’a gitti. Bu 2 ülkede, 3 hafta eğitim gören öğrenciler, ülkeler arası eğitim köprüsü de kurmuş oldu.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, IPA fonları tarafından desteklenen Meslek Lisesi Öğrencilerinin Avrupa’da e-ticaret Eğitimi isimli projesi kapsamında Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gürkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Meryem Albayrak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Atabey Hacı Naciye Kasap Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinden proje katılımcısı olmaya hak kazanan toplam 28 öğrenci, Almanya’nın Dusseldorf, 27 öğrenci Macaristan’ın Budapeşte şehirlerinde 3 hafta süreyle e-ticaret eğitimi aldılar. Öğrencilerin Avrupa’daki eğitimlerinde projeye katılan okullardan 8 öğretmen refakat etti.

Projede yer alan öğrenciler, Almanya ve Macaristan’da e-ticaret üzerine faaliyet gösteren çeşitli kurumlarda yapılan çalışmaları yerinde izleyerek e-ticaret konusunda deneyim sahibi oldular. Ayrıca üniversite ve meslek lisesi düzeyindeki okulları ziyaret ederek AB ülkelerindeki eğitim sistemi hakkında bilgi sahibi oldular, eğitim saatleri dışında kültürel gezilere katılarak bulundukları ülkelerin kültürlerini tanımış oldular.

Almanya grubundaki öğrenciler Hollanda’nın Amsterdam ve Fransa’nın Paris,  Macaristan grubundaki öğrenciler Çek Cumhuriyetinin Prag, Slovakya’nın Bratislava ve Avusturya’nın Viyana şehirlerine mesai günleri dışında düzenlenen kültürel gezilere refakatçi öğretmenleriyle birlikte katılarak Avrupa kültürünü daha yakından tanıma fırsatı buldular. Ayrıca Macaristan grubunda yer alan öğrenciler Macaristan Büyükelçiliğimizi ziyaret ederek, Büyükelçi Şakir Fakılı tarafından makamında kabul edildiler.

Öğrenciler yabancı dil ve e-ticaret eğitimleri ile ilgili sertifikalarını alarak proje sonucunda elde ettikleri kazanımları düzenlenen seminerlerle okullarındaki diğer öğrencilerle paylaştılar. 

Bu haber 924 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...