“Yabancılar kazanıyor biz kaybediyoruz”

27 Ekim 2015 14:56

Basın Kulübü’ne dün akşam konuk olan Saadet Partisi Milletvekili Adayı Cevat Gencay, Türkiye’de yiyecek diye sofraya gelen hemen hemen tüm ürünlerin ithal edildiğini söyledi. Her şeyin yurt dışından ithal edildiğine işaret eden Gencay, “Kim kaybediyor? Biz kaybediyoruz, bizim köylümüz kaybediyor” diye konuştu.

Gazeteciler Mehmet Erçakır ve Soner Toros’un moderatörlüğünde ekranlara gelen Basın Kulübü programı seçim programlarına hızla devam ediyor. Programa dün akşam konuk olan Saadet Partisi Milletvekili Adayı Cevat Gencay, ilginç açıklamalarda bulundu. Programa elinde bazı bakliyat çeşitleri ile birlikte gelen Gencay, “Bunları yığsak masamız almaz. Barbunyayı Meksika’dan ithal ediyoruz. 2014 yılında Ukrayna’dan ve Rusya’dan 3 milyon ton buğday almışız. Bizim köylümüze pahalı derken dışarıdan alıyoruz. Neden biz üretmiyoruz. Mazot pahalı o pahalı bu pahalı. Sonuç olarak kim kazanmış bir kişi kazanmış. Kim kaybetmiş bizim köylü. 1 milyar dolarlık badem fındık. Dünyanın yüzde 80’ine biz veriyoruz zaten. Ama dışardan alıyoruz ne hikmetse. Bunları sokak aralarındaki AVM’lerimiz de satıyor.  Köylümüzün kalkınmasını niye istemiyorlar? Köylü mazot pahalı olduğu için zarar ettiği için satmıyor.  İthalat arttıkça dış ticaret açığı artıyor. Bu artınca cari açık rekor kırıyor. Dış borç artıyor. Dış borç arttıkça faiz ödemeleri artıyor. Yiyoruz ama faizini ödüyoruz borçlanıyoruz. Böylece yabancılara hizmet etmiş oluyoruz. Para yabancının mal yabancının biz tüketiyoruz onlar kazanıyor. Tüketen bir toplum olarak borçlanıyoruz. Köylümüz bizim banka bilmezdi” diye konuştu.

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Cevat Gencay, “Böyle bir ekonomide, böyle bir ekonomi politikasıyla ülke kalkınır mı?” diye sordu. Cevat Gencay şöyle konuştu: “Böyle bir ekonomide bu ülkenin ekonomisi kalkınır mı? Mümkün değil. Ayrıca buraya gelen bu ürünlerin hepsi GDO’lu. Dikkat etsin vatandaşlar. Türkiye’de kanser vakaları artıyor. 2002’de 25 bin kişi ölmüş kanserden.  2014 yılında 69 bin kişiye çıkmış bu rakam. Kemoterapi tedavisi görenlerin ölümleri kalp yetmezliği diye söyleniyor. Başarısızlığı kamufle etmek için böyle bir yola başvuruluyor” dedi.

Bu haber 682 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...