“Bundan daha büyük bir yatırım yok”

27 Ekim 2015 15:01

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Oğuzata’da kurs gören öğrencilere seslendi. “Verilen bilgileri mıknatıs gibi kapıp başarılı olmanızı istiyorum. Kursumuza katılıp üniversiteye giden ve bitiren gençlerimiz var. Bundan daha büyük bir servet, hizmet, bundan daha güzel bir yatırım olabilir mi? 10 tane fabrika kursam önemli değil, esas yatırım bu. Bu yolda seve seve gözümü kırpmadan mücadele vereceğim” derken,  üniversitede de öğrencilerin desteklenmesine devam edileceğini aktardı. Günaydın, “Annelerinize, babalarınıza nasıl güveniyorsanız, Oğuzata babanıza ve Yusuf Ziya babanıza da güvenin” 

Isparta Belediyesi ile Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği işbirliği ile 5 yıl önce açılan Oğuzata Eğitim Biriminde kurs gören 8. ve 12.sınıf öğrencilerine YGS-LYS ve TEOG eğitim setleri dağıtıldı. Halı Sarayı Otoparkında gerçekleştirilen programa Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, eşi Dilek Günaydın ile birlikte katıldı. Programa ayrıca MHP Milletvekili Adayları A. Ziya Nuhoğlu, Hakan Demirtaş, MHP Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Öztelli Turhan, Oğuzata Kurucu Dernek Başkanı Aziz Şencan, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği’nin 2010 yılında kurulduğunu hatırlatan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın pırıl pırıl çocuklarının olduğunu, okumak ve önemli yerlere gelmek istediklerini ancak başta maddi olmak üzere bazı güçlüklerden dolayı bunu gerçekleştirmekte zorluk çektiklerini söyledi. Günaydın  “Yaşamak, mali imkânları karşılamak çok zor. Bu güzel çocukları için, aileleri desteklemek için neredeyse ölümüne mücadele ediyorlar. Maddi güçlük yaşıyorlar. Bu kişilerimizi destekleyelim istedik” dedi.

Bir öğrencinin kurs alma bedelinin 7-8 bin lira, kitap paralarının ise 600 lira civarında tuttuğunu kaydeden Başkan Günaydın, bunun bazı diğer yan masraflarıyla birlikte ailelere ciddi mali yük getirdiğini ifade etti. Okumak isteyip, okutmak isteyip te bunu karşılayamayacak olan öğrenci ve ailelerine destek amacıyla Oğuzata Derneği’nin kurulduğunu aktaran Günaydın, “Bu sıkıntıları aşsa bile öğrencimiz sıkıntılarından dolayı üniversitede de okuyamıyor. Bizde Isparta Belediyesi olarak bunu düşünelim dedik, Oğuzata’nın kurulması gündeme geldi. Dernek kuruldu ve Isparta Belediyesi olarak da her zaman destek olma sözü verdik ve hiçbir menfaat gözetmeksizin 2010 yılında yola çıktık. 6 yılımıza giriyoruz. Başarımız yüzde 76’ya çıktı” dedi.

Geçen yıllarda çok zorluklar çekildiğini de kaydeden Günaydın, bazı okulları kurs amacıyla saat 17.00’dan sonra kullanma talebinde bulunduklarını ve bunun gibi bazı taleplere her defasında çeşitli bahaneler üretildiğini kaydetti. Hiçbir zaman yılmadıklarını ve bugünlere ulaşıldığını dile getiren Günaydın, “İnadına başaracağız. İnadına her kesin üzerinde kalacağız. Öğretmenlerimiz tüm fedakarlıklarını gösterecekler. Değerli öğrencilerimiz sizde bu fedakarlıkları, verilen bilgileri mıknatıs gibi kapıp başarılı olmanızı istiyorum. İlk yıl kursumuza katılıp üniversiteye giden ve bitiren gençlerimiz var. Bize tüm duygularıyla teşekkür ediyorlar, ülkelerine faydalı oluyorlar. Bundan daha büyük bir servet, hizmet, bundan daha güzel bir yatırım olabilir mi? 10 tane fabrika kursam önemli değil, esas yatırım bu. Bunda kararlıyım, kim önüme gelirse gelsin biz başardık ve daha fazlasını da başaracağız. Bu yolda seve seve gözümü kırpmadan mücadele vereceğim.

Öğrencilerimiz okusun, ‘kazandıktan sonra ne olacak’ demeyin. Bir öğrencimiz ‘bir yeri kazandık, ne olacak bizim halimiz’ denmesin. Her türlü yardımımızı devam ettireceğiz. Üniversiteyi kazanacaksınız. Kazandıktan sonra da Isparta Belediyesi olarak her türlü takipçiniz olacağız. Okutacağız sizleri. Bu kurstan ve kazandıktan sonra da korkmayın. Özellikle öğrencilerimize söylüyorum. Annelerinize, babalarınıza nasıl güveniyorsanız, Oğuzata babanıza ve Yusuf Ziya babanıza da güvenin.

Bu başarının kazanılmasında emeği geçen tüm öğretmenlerimize, Kültür Müdürlüğü’müze ve tüm müdürlüklerimize, Oğuzata Derneğimize tüm destekçilerimize ve sevenlerimize, velilerimize bu eğitim dönemimiz ülkemize, milletimize, güzel öğrencilerimize hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Günaydın’ın konuşmasının ardından eğitim setleri öğrencilere takdim edildi.  Öğrencilere eğitim setleri Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, eşi Dilek Günaydın ile birlikte MHP Milletvekili Adayları A. Ziya Nuhoğlu, Hakan Demirtaş, MHP Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Öztelli Turhan ve Oğuzata Kurucu Dernek Başkanı Aziz Şencan tarafından verildi.

Eğitim setleri takdiminde MHP Milletvekili Adayı A. Ziya Nuhoğlu da, Oğuzata Derneği’nin faaliyetine başladığı günden buyana çok büyük mesafeler kat ettiğini ve güzel seviyelere ulaştığını söyleyerek, Gönen İlçesi’nde lisenin kapandığını ve öğrencilerin buraya taşındığını kaydederek, “Köylerde okullar kapanıyor. Köylerde okulları kapatmayın. Köylerde okullarda sadece öğrenciye hizmet vermez. Köylerdeki öğretmen o köyün sosyal hayatına katkı yapar. İmamı o köyün sosyal hayatına katkı yapar. Ülkemizde maalesef bir intikam duygusuyla okullar kapatılıyor. Ellerinden gelse milli eğitim hizmetinin önüne geçecekler. Okullarımıza sahip çıkılmazken, çocuklarını rahatlıkla özel okullara gönderebilecek ailelere bugün 3 bin 500 lira yardım yapılıyor. Gücü olmayıp, çocuklarını devlet okullarına gönderen velilerin çocuklarına kişi başı 50-100 lira para aktarılsa milli eğitimin okulları uçar. Öğretmen her şeyi yapar. Öğrencisinin her türlü talebini yerine getirir. Tüm bunlar yapılırken, burada bulunan bu öğrencilerimize destek olmaya çalışan, yetişmesi için üstün gayret sarf eden başta belediye başkanımız olmak üzere değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun” görüşlerinde bulundu.

Yine MHP Milletvekili Adayı Hakan Demirtaş’ ta, “Bir ülke bir araya gelecekse, bir millet yükselecekse inanmış ve başarıya koşan gençleriyle gelecek. Bu çalışmalarla gençlerimizin çok daha güzel yerlere geleceklerine inanıyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber 633 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...