“Fakir bir belediyeden en zengin belediye haline geldik”

28 Ekim 2015 15:35

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın konuk olduğu Basın Kulübü’nde bomba gibi açıklamalarda bulundu. Belediyenin yatırım ve projelerinden bahseden Yusuf ziya Günaydın, çevre yolundaki kırılma ve dökülmeleri de anımsatarak yolun müteahhidi ile ilgili sert sözler söyledi. ITKM’nin kesinlikle bitirileceğine işaret eden Günaydın, müteahhidi kast ederek, “İsterse bitirmesinler” diye konuştu.

Sosyal belediyecilik kavramının sonuna kadar Isparta Belediyesinde vücut bulduğuna dikkati çeken Yusuf Ziya Günaydın, “Her konuda devletten öndeyiz. Sosyal belediyecilikte ve diğer bütün konularda. Oğuzata gibi kurumlarımızda öğrencilerimize verdiğimiz kurslarla birçok belediye arasında bir ilki gerçekleştiriyoruz. Devlet bile bizden geride geliyor. Hatta bizim verdiğimiz bu ücretsiz kursları istemeyenler var. Bizim verdiğimiz kurslardan rahatsız oldular. İşte ülkücülük bu, işte bayrağını, milletini sevmek bu. O yüzden bizimle uğraşmasınlar. Biz milletimiz için bir şeyler yapmak istiyoruz” dedi.

SOYULAN, FAKİR BİR BELEDİYEDEN EN ZENGİN BELEDİYEYE

Belediyeyi devraldıklarında tek kuruşu bile olmadığına dikkati çeken Yusuf ziya Günaydın, “Isparta Belediyesi’ni ben devraldığımda burası soyulup soğana çevrilmiş bir belediye idi. En fakir belediyelerden biriydi. Şimdi biz en zengin belediye mertebesine yükselttik çok şükür. Her bakımdan zengin ve üreten bir belediye. Kendi bünyesinde, kendi imkanlarıyla fabrikalar kurmuş bir belediye. Benim tüm bu konuşmalarım siyaset üstüdür. Ben samimiyim ve kendime, icraatlarıma inanarak konuşuyorum. Ama elbette ama oyların partime gelmesini isterim.” dedi.

O MÜTEAHHİDİ BELEDİYENİN KAPISINDAN İÇERİ ALMAM

Günlerdir gündemde kalan çevre yolu ile ilgili konuya da değinen  Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın şunları söyledi: “O müteahhit daha bir çevre yolunu düzgün yapamıyor ama bu eksikliğini 12 tane engelli aracı dağıtarak kapatmaya çalışıyor. Böyle şey olur mu. Bu utanılacak bir şeydir. Bir elin verdiğini diğer el görmemeli. Biz de o kadar veriyoruz kim duyuyor, kimin haberi oluyor. Bunu kim yaparsa yapsın bu çok ayıp bir şey.  12 tane özürlü aracı dağıttılar. Saatlerce reklam yaptılar. Bunlar ayıp şeyler. Gelsinler bunu anlasınlar ve utansınlar. Utanırlarsa eğer. Biz yüzlerce verdik siz duydunuz mu? Kendim bile verilen insanlarla göz göze gelmiyorum,  utanıyorum. Bu duyurulmaz. O güzelim insanımız zaten bir sıkıntı içerisinde bir de üstüne törenle herkesin gözünün içine sokuluyor. Bu dünyanın en büyük zayıflığıdır. İslamiyet’in hassasiyetine uysunlar. Toplumumuzu zaten ezen bir iktidar var. Bunları yapmayalım. Basın olarak siz de gitmeyiniz ve bunları halka göstermeyiniz. Gösterenler de bu ayıba dahil oluyor. Bu yapılan birbirimizi hakir görmektir. Düşmez kalkmaz bir Allah. Sen git işini yap. Asfaltını kaliteli yap. O yollar yıllardır yapılamadı. İnsanlar vefat etti o yollarda. Herkes işini düzgün yapsın. Biz yanına iki yol yaptık çevre yolunun yanına. Bu iki yolu sadece 20 günde yaptık. Bunlar 7 yılda yapmayı başaramadılar. Çalışkanlık bu mu? AK Partililik bu mu? Bizi tepeden görüyorlar. Ben topluma hizmet ediyorum. Bana iktidar yardım ediyorsa bunu bir lütuf kabul etmesin. Biz halka hizmet ediyoruz.  Bu kadar yolu mahveden bir adama Dereboğazını yolunun yapımını neden veriyorsunuz? Burayı yapamamış orayı nasıl yapsın? Bir şeyde yanlışlık varsa bunun arkasında çok şeyler düşüneceksiniz. Yanlışı yanlışla kapatmaya çalışıyorlar. Ben o müteahhidi belediyeden içeriye bile sokmam. Çünkü ülkeye zarar vermiş bu adam. Ona verdiğinize göre o kapının arkasında bir şey vardır. Şimdi yarın bana cevap verecekler. Hiç vermeyin cevap. Yaranız varsa gocunursunuz demektir. Sizin hiç bir şey deme hakkınız yok. Benden ve toplumdan özür dilenmesi gerekiyor. Biz hata yaptık özür diliyorum demesi gerek.”

HAYVAN BARINAĞI PROJESİ BAKANIN MASASINDA BEKLİYOR

49 dönüm üzerine yapılması planlanan hayvan barınağı projesinin her şeyiyle tamam olduğunu belirten Yusuf Ziya Günaydın, “Projemiz hazır. Orman Bakanımızın masasında 9 aydır bekletiliyor. Sayın Orman Bakanı geldiğinde yanına ben oturdum.  Teşvik yasasına göre 49 dönüm üzerine oturacak bir tesis kuruyorum. Sizden bize teşvik vermenizi istiyorum. Sayın bakan lütfen, sizin masanızda buna imza atın dedim. Her şeyimiz hazır bekliyor. Teşvik hakkı almazsam ne olur? Kendim yaparım bunu ama bu bir haktır. Bakan bana tamam dedi. İnşallah imzanın bugün yarın atılmasını bekliyoruz. Seçimden sonraya kalırsa olmaz. Ama yapılmazsa ben takır takır yapacağım. Ama bunun vebalini de üzerlerine atacağım. Isparta halkına hizmetçi olan biriyim ben. Ben bunları söylerim öyle yağma yok. Proje üretmiyor diyorlar. Desinler. Her şeyi aştık. 49 dönüm üzerine kuruyoruz. Ankara’nın bile yok böyle yeri. Ben o hakkın peşindeyim” şeklinde konuştu.

DARIDERESİ’NDE TEMEL GÖREMEDİK

Geçtiğimiz günlerde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla temel atma töreni gerçekleştirilen Darıderesi 2 barajının temeline bakmak için personel gönderdiğini söyleyen Yusuf Ziya Günaydın, “Temel atıldı dediler bir gidin bakın dedim fen işlerindeki elemanlarına.  Darıderesi’nde temel göremedik. Uyduruk bir kamyon ile uyduruk bir vinç gördük. Darıderesi böyle bitmez” dedi.

5 AYDA 721 ŞEHİT VERDİK

Şehrin dört bir yanının bayraklarla süslenmesine de açıklık getiren Yusuf ziya Günaydın, “6 hazirandan bugüne kadar 721 şehit verdik. Kıbrıs harekatında bunun 7’de birini verdik. Hiç kimse konuşmuyor. Senin her gün şehitlerin var. Vatan evlatları ölüyor. Onların ruhuna o bayraklar orda. Savunan ve protesto eden bir duruş bu. O bayraklar da hiçbir zaman inmeyecek” diye konuştu.

İSTERSE BİTİRMESİNLER

20 yıldır bitirilemeyen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nin bitirileceğini belirten Yusuf Ziya Günaydın, yapımı yılan hikayesine dönen merkezine müteahhidini kastederek, "İsterse bitirmesinler" dedi. Günaydın: "İlk defa böyle bir şey söylüyorum ve sadece bunu söylüyorum. İsterse bitirmesinler bu cümle de üç noktayla biter" diye konuştu.

 

Bu haber 778 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...