“Menderes ile başlayan demokrasi mücadelesini biz Ak Parti olarak artırarak sürdüreceğiz”

28 Ekim 2015 15:36

Memur – Sen İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ‘İstişare toplantıları ve teşkilat buluşmaları’ kapsamında sendika başkan ve üyeleri Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile bir araya geldi.

Barida Hotels’de önceki akşam saat 19.00’da başlayan programa; Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, Memur – Sen İl Temsilcisi Vekili Kuddusi Uranlı, Memur – Sen’e bağlı 11 alt sendikanın Şube Başkanları ve yönetim kurulu ile üyeleri katıldılar.

Programın açılış konuşmasını Memur – Sen İl Temsilcisi Vekili ve TOÇ BİR – SEN Isparta Şube Başkanı Kuddusi Uranlı yapmış olup, Başkan Uranlı konuşmasında şunları söyledi:

“Memur – Sen İl Temsilciliği olarak 26 Ekim 2015 tarihinde soylu mücadelemizde ‘Hedef 1Milyon Üye’ çalışmalarına yönelik tertiplenen; Toplu Sözleşme Kazanımları Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı’na hoş geldiniz. Hak davasına samimiyetle adanmışların, nefsi feda hareketi Memur - Sen’imizin, emek ve ekmek mücadelesinde liyakati ve ehliyeti kuşananların, soylu mücadeleyi icra hareketi Memur - Sen’imizin gönül erleri, hikmet ve erdemi merkeze almış liderleri.

Memur - Sen, insanı ve insanlığı barışa, huzura ve kurtuluşa ulaştıracak değerleri ihya hareketidir. Memur - Sen, çağın gereklerini reddetmeden insanı, hakikatle buluşturacak bağı yeniden inşa hareketidir. Memur  - Sen, fert fert bütün insanlığı “hak namına, adalet adına çalışmaya ve mücadeleye davet eden’ irfan hareketidir. Memur Sen, kim olduğuna bakmadan mazluma elini uzatan infak hareketidir. Memur - Sen;  öncü medeniyet, güçlü sendika, yeni Türkiye vizyonuna sahip idrak hareketidir.

Büyük Memur - Sen ailesinin hak arayan, haddini aşmayan sıdk-ı sebat ehli neferleriyiz. Şükrediyoruz; soylu mücadelemizi zirveden yeni ufuklara taşımanın derdindeyiz. Hep başardık yine başaracağız. Hiç kırmadık, yine kırmayacağız. Herkes için kazandık, herkesin gönlünü de kazanacağız. Yeniden Büyük Türkiye ve Adil bir Dünya ideali ve hedefi olan Büyük Memur - Sen ailesi olarak, her dönem ve her zeminde ayrıştırıcı anlayışlara karşı birleştirici ve bütünleştirici olduk, bu yolda sorumluluk almaktan asla kaçınmadık. Etnik, mezhepsel, bölgesel ve ideolojik sendikacılık yerine hizmet sendikacılığı, Kuruş değil Duruş Sendikacılığı, toplumsal sendikacılık ve değerler sendikacılığı yaparak erdemli yolculuğumuzu kamu görevlileri, ülkemiz, milletimiz, ümmet ve insanlık için hizmet üreterek devam ettirdik.

Her kurumda her kuruluşta varız. Türkiye’nin en ücra noktalarına kadar örgütlüyüz.

Dünya’nın neresinde inleyen bir yürek varsa oraya insanlık taşıyoruz. Kazanımların mimarı, sosyal devrimlerin öncüsü, mazlumların hamisi ve Büyük Türkiye idealinin sözcüsü olarak kamu görevlilerinin, milletimizin, Türkiye’nin ve mazlumların konfederasyonu ve sendikaları olduk. Memur - Sen olarak 850 bini aşkın üyeyle zirveye oturduk, liderliğimizi sürdürdük.

Toplu Sözleşme masasına Memur- Sen olarak tam kadro, ilk kez 11’de 11 oturma hakkı elde ettik. Bilimsel ve istişare ile hazırladığımız reel teklifler ile kararlı duruşumuz sonucu, 3. Dönem Toplu Sözleşmelerinde kamu görevlileri bütçeden ve milli gelirden enflasyonun çok çok üzerinde bir pay alarak enflasyonu nakavt etti, tuşa getirdi.

Sosyal kazanımlar rekor seviyeye ulaştı. Kazanımlarımızla sadece toplu sözleşme tarihine değil çalışma hayatına da damgamızı vurduk. Genel toplu sözleşmeyle 43, hizmet kolları toplu sözleşmesiyle 170 olmak üzere toplam 213 kazanımla kapsamlı, bol kazanımlı ve kamu görevlilerini mutlu eden bir toplu sözleşme imzaladık. 213 kazanımımızı burada uzun uzun saymayacağım Memur - Sen web adresinden ulaşabilirsiniz.

Kamu görevlilerinin zaferiyle sonuçlanan 3. Dönem Toplu sözleşmesiyle, 2016 yılı için yüzde 6+5, 2017 yılı için yüzde 3+4 zam alarak enflasyon canavarının başını ezdik. Kamu görevlilerine Cuma Namazı izni verilmesini sağladık. 3. Dönem Toplu Sözleşmelerde elde edilen mali ve sosyal haklar da dahil olmak üzere 13 yıldır üretilen sosyal ve sessiz devrimlerin sırrı istikrardır. Bu kazanımlardan geri dönülmemesi ve yeni kazanımların sürmesi için siyasal ve ekonomik istikrarın sürmesi ve toplumsal barışın devam etmesi gerekmektedir.

Büyük Memur - Sen ailesi, Memur - Sen teşkilatları ve üyeleri olarak, kazanımlarımızın geriye gitmemesi, yeni kazanımların üretilmesi ve bunların anayasal teminat altına alınması için 1 Kasım seçimlerinde yeniden istikrar sürsün diyeceğiz. Öncelikle terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi ve terörün tarihin çöplüğünde yer alması için yeniden istikrar diyeceğiz. Terörle arasına mesafe koyamayanlara, teröre açıktan veya dolaylı olarak destek verenlere haddini bildirmek için yeniden istikrar diyeceğiz. Terör devleti İsrail, Filistin topraklarından çekilmeden ve katliamlarına son vermeden İsrail’le dostluk kuracağını ilan eden siyasi partilere yanlış yoldasınız demek için yeniden istikrar diyeceğiz. Medeniyet tasavvurumuza bağlı gençlik yetiştirilmesi için istikrar diyeceğiz. Maddi kalkınmanın yanında manevi kalkınmanın da sürmesi için yeniden istikrar diyeceğiz.

Menfaat siyaseti ve diplomasisi yerine, medeniyet siyaseti ve merhamet diplomasisi anlayışının hâkim kılınmasında öncülük yaptık. Medeniyet havzamızdakiler başta olmak üzere emperyalizmin ve küresel sömürü düzeninin mazlum, mağdur ve mahzun kıldığı bütün toplumlara ve insanlara yardım eli uzatmayı kurumsallaştırmak için yeniden istikrar diyeceğiz. Şimdi de öncü medeniyet, güçlü sendika, büyük Türkiye için Memur - Sen’imizin koymuş olduğu 1 milyon üye hedefine Isparta Memur - Sen olarak bütün yönetim ve üyeler olarak var gücümüzle çalışacağız. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için önümüzdeki süreçte bütün gücümüzle harekete geçeceğiz. Başta Aziz Şehitlerimiz olmak üzere sendikal mücadele sırasında ömürlerinin baharında Hakk’a yürüyen Kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan ağabeye, Allah’tan rahmet diliyorum 

Milletimizin övgüsüne ve kamu görevlilerinin takdirine mazhar olan konfederasyonumuzun marka oluşuna katkı sunan tüm teşkilatımıza, işyeri temsilcilerimize, Kadınlar ve Engelli Çalışanlar komisyonlarımıza, Tüm üyelerimize, ayrıca toplantımıza katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Toplantımızın, istişarelerimizin sendikalarımıza, konfederasyonumuza, milletimize, ülkemize ve Gönül Coğrafyamıza hayırlar getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Allah, bu kutlu yürüyüşümüzde hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

Memur – Sen İl Temsilcisi Vekili Kuddusi Uranlı’nın konuşmasının ardından kürsüye Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun gelmiş ve Başkan Zabun da terörün bitmesi ve istikrarın yeniden gelmesi için Ak Parti’nin tek başına iktidar olması gerektiğini söylemişlerdir”.

Toplantıda son konuşmayı Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç yaptı.  Milletvekili Bilgiç de konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün burada Memur – Sen ailesiyle, camiasıyla bir araya gelmekten son derece mutluluk duymaktayım. Öncelikle, başta Aziz Şehitlerimiz olmak üzere sendikal mücadele sırasında ömürlerinin baharında vefat eden kurucu genel başkan Mehmet Akif İnan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Şuandaki Genel Başkan’dan önce Genel Başkanlık görevini yürüten ve şuanda Milletvekili olan Ahmet Gündoğdu’ya ve şuandaki Genel Başkana da buradan hürmetlerimi sunuyorum.

Memur – Sen, bir sendika ve sendikacılık hizmetlerinden çok kurulduğu günden bugüne halkımızın hizmetleri için çalışmaktadır. Zalimliğe ve zulme kapalıdır. Memur – Sen hizmetleriyle siyasetin dışında olsa da sizi siyasetin dışında tutmak mümkün değildir.

Bilindiği gibi özellikle 7 Haziran’dan sonra ülkemiz çok önemli bir virajdan geçmektedir. 1960’lı yıllardaki Menderes’in ‘Yeter artık söz milletin’ sloganıyla yola çıkan Ak Parti, yüce milletimizin teveccühleriyle 1 Kasım’da tekrar tek başına iktidara gelecektir. Menderes ile başlayan bu demokrasi mücadelesini biz Ak Parti olarak artırarak sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz. Bu konuda hiçbir zaman hedeften şaşmadık. Önümüzdeki Pazar günü yapılacak seçim, ülkemiz ve ilimiz Isparta için son derece önem taşımaktadır”.

Toplantı, Milletvekili Bilgiç ve Memur – Sen temsilcilerinin karşılıklı görüş alış verişi ve istişareleriyle sona erdi.

 

Bu haber 658 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...