Yılmaz Şener İlkokulunda ‘Kariyer Günleri’

20 Kasım 2012 19:22

Yılmaz Şener İlkokulunda, geleceğin en başarılı ve yüksek kariyer sahibi insanlar yetiştirmek amacıyla başlatılan ‘Kariyer Günleri’ projesinin ilk konuğu Vali Memduh Oğuz oldu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Yıldırım, Hayırsever İşadamı Mesut Şener, Okul Müdürü Meltem Şener, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz, proje kapsamında öğrencilere valilik mesleğini tanıtan bir konuşma yaptı.

VALİ OĞUZ; “VALİ İL’DE; DEVLET ADINA CUMHURBAŞKANINI, HÜKÜMET ADINA DA BAKANLARI TEMSİL EDER”

Öğrencilere hedef seçerken kararlı olmaları gerektiğini vurgulayan Vali Oğuz; “Çocuklar öncelikle valilik mesleğini tanıyalım. Vali ne iş yapar? İl’de kimi temsil eder? Bunları öğrenelim.

Türkiye’nin yönetimi illere ayrılır ve illerde yetki genişliğine göre yönetilir. Vali bu manada ilde devletin ve hükümetin temsilcisidir. Devlet adına Cumhurbaşkanının temsilcisidir, hükümet adına bakanların temsilcisidir. Valiler Cumhurbaşkanı adına devlet temsil ettiği için makam arabalarında ay yıldızlı bayrağımızı taşırlar.

Valiler sağlık, turizm, eğitim, tarım gibi her türlü konuda devlet adına yatırımları yaparlar. Devletin imkanlarını öncelikleri iyi belirleyerek, iyi planlama yaparak, israf etmeden yerinde kullanırlar.

VALİ OĞUZ; “HEDEF SEÇERKEN KARARLI OLUN

VE MESLEĞİNİZİ SEVEREK YAPIN”

Çocuklar ben vali olmaya ilkokul 5. sınıfta karar verdim. O yaşta ben bu mesleği çok iyi şekilde yaparım dedim ve kendime güvenerek bu mesleği seçtim. Hiçte pişman olmadım, çünkü severek yapıyorum.

Benimle aynı sınıfta okuyan amcamın oğlu 1988 yılında o zaman Türkiye’nin en genç valisi olarak Burdur’a atandığım gün beni arayarak; ‘Ne kadar çok azimli bir insansın, ilkokul 5’inci sınıfta ben vali olacağım demiştin, bak şimdi vali oldun’ dedi. Sevgili çocuklar demek istediğim; hangi mesleği seçerseniz seçin, mesleğinizi severek seçin ve kararlı olun. İyi düşünüp, kendinizi tanıyarak yapmak istediğiniz mesleği de tanıyın ve kararınızı ona göre verin. Ben bunu başaracağım deyin, bu şekilde hareket ettiğiniz takdirde sonunda göreceksiniz ki başaracaksınız ve o mesleği de çok güzel yerine getireceksiniz” dedi.

VALİ OĞUZ; “HER MESLEK ZORDUR,

AMA YAPILMASI İMKÂNSIZ DEĞİLDİR”

İnsanların şu veya bu şekilde bir meslek sahibi olduğunu belirten Vali Oğuz; “Yapacağınız mesleği sevmeniz ve o mesleği en iyi şekilde yapmanız çok önemli. En iyi vali olabilmek için öncelikle kalbimizi hiçbir ayrım yapmadan bütün insanlığa açmamız gerekir, bütün insanlığı kucaklamamız gerekir.

Her mesleğin zor tarafları, dikkat isteyen tarafları vardır. Valilik mesleğinin en zor tarafı bu temsile layık olabilmektir. Zor ama yapılması imkansız değildir. Dikkat isteyen, özen isteyen, bir husus… Bütün insanlara eşit bakmak, adalet noktasında çok dikkatli davranmak, fedakâr olmak, bütün bunları çok özenle yapmak valinin görevidir” dedi.

Günümüz çocuklarını çok şanslı gördüğünü belirten Vali Oğuz; “İletişim çağında, teknoloji çağında yaşıyoruz, o nedenle sizi çok şanslı görüyorum. İki tuşla dünyanın her yerindeki kütüphaneye, her yerindeki bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Bu doğrultuda sizlere önerim bu bilgisayarı, bu interneti en iyi şekilde kullanmanızdır” dedi.

Soru-cevap şeklinde devam eden konuşma sonrasında okul müdürü Meltem Şener tarafından Vali Memduh Oğuz’a kendi fotoğrafının bulunduğu tablo takdim edildi.

            

Bu haber 1408 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...