Osman Zabun’dan o polemiklere cevap

29 Ekim 2015 12:44

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Basın Kulübü’nde yine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Programın dün akşamki konuğu olan Osman Zabun, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın kendisi ile ilgili söylediği, ‘Sarı çizmesini çok aşmasın’ sözlerine de cevap verdi.

Gazeteciler Mehmet Erçakır ve Soner Toros’un hazırlayıp sunduğu Basın Kulübü programına konuk olan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’un, ‘Atatürk tarafsız değildi’ sözlerine cevap veren Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Batuhan Güldiken’in sözlerini de değerlendirdi. Güldiken’in, “Atatürk miting yaparak hiçbir parti adına oy toplamamıştı” sözlerine Zabun, “Atatürk milletten taraftı”.

MİLLET MENFAATİNİ DÜŞÜNMENİN NESİ KÖTÜ?

Milletin menfaatlerinden taraftı. Halkın menfaatlerinin düşünülmesinin nesi kötü?” diye sordu. Zabun şöyle devam etti: “Atatürk’ün vermiş olduğu mücadeleye detaylı olarak bakamıyorlar. Benim onlara tavsiyem o sürece detaylı olarak bir baksınlar. Her yerde Atatürkçülük diyerek altı boş Atatürk’ü anlamaktan uzak bir duruşun içinden çıksınlar. Atatürk’ün o zamanki duruşu milletin menfaatlerinden yana bir duruşu vardır. Atatürk bunu yaparken milletle diyaloglarını koparmamış ve millet menfaati olarak düşünmüştür.  Bunu söyleyen arkadaşlar o zaman buna bir baksınlar. CHP, Atatürk partisidir diyerek Atatürk’ü tüm halkı kuşatıcılığının içinden çıkardılar yıllarca. Onu bir kalıba hapsettiler. Bu zihniyet çok ciddi problemler üretmiş bir zihniyettir. Atatürk’ü kendi tekellerine almıştır. Atatürk ün ülke millet meselelerine bakış açısına sahip olduğunu biz biliyoruz. Siyasi konjonktürde yer alan herkes millet menfaatinden yana taraf alan bir duruş ortaya koymuştur. Dış manipülasyonlardan uzak oluğumuzu söyleyemeyiz. Bunu defalarca gördük. Milletini ülkesini seven herkesin duruşunu ortaya koyduğunu defalarca söyledik. Ülke menfaatinden yana olmanın nesi kötü? Bir ülke milletin tarafı vardır bir de ülke huzuruna çomak sokmaya çalışanların tarafı.”

KRUVAZE CEKET, KOLALI GÖMLEK JİLET GİBİ PANTOLONLA VOLTA ATMAYA BENZEMEZ

Osman Zabun, Yusuf Ziya Günaydın’ın kendisi ile ilgili ‘sarı çizmeli’ benzetmesine de cevap verdi. Zabun şöyle konuştu:  “Sarı çizme dediğimiz şey emeğin sembolüdür. Biz gerekirse o sarı çizmeleri de giydik ve oralardan geldik. Biz Sayın Günaydın gibi kruvaze ceketimizi, kolalı gömleğimizi jilet ütülü pantolonumuzu giyip de volta atmadık. Sayın Günaydın sarı çizmeyi sadece vitrinlerde görür. Bir de televizyonlara çıkacağı zaman giyer. Ben o sarı çizmelerle köyümüm çamurlarını çiğnemekten onur duyarım.”

BİZDEN DESTEK İSTEMEDİ

Basın Kulübü’ne önceki akşam konuk olan Yusuf ziya Günaydın’ın hayvan barınağı ile ilgili, “Barınağın her şeyi tamam ancak 9 aydır bakanın masasında bekliyor” sözlerini değerlendiren Osman Zabun, “Sayın başkan hayvan barınağı ile ilgili durumu son süreçte duyurdu ama bizden bir destek istemedi. İsteseydi destek verirdik. Bakanımızın masasına götürmüş. Çok detaya girmek istemem kendisiyle ilgili. Sayın Günaydın bu şehrin belediye başkanıdır. Belirli oranda temsilcisi konumundadır. Şehre aktarılacak yatırım konusunda bizlerle masaya oturulması gerekir” dedi.

BELEDİYE GELİRSE DESTEK VERİRİZ

Sav bölgesindeki koku rahatsızlığının üst boyutlara çıktığını belirten bir izleyicinin sorusunu cevaplayan Osman Zabun, “Sav bölgesindeki sorun arıtma ilgili sorun. Bizde rahatsız oluyoruz bu sorundan. Burada temel görev belediyeye düşüyor belediyenin görev alanı içeresinde olan bir konuda belediyeyi devre dışı bırakarak bir hamle yapmamız uygun olmaz. Belediye bir anlayış, proje ortaya koyarsa AK Parti olarak her türlü desteği veririz. Ancak bu zaten tek başına belediyenin ekonomik olarak çözebileceği bir konu değil bakanlığın desteğine ihtiyacı var. Proje ve alt yapı çalışmaları oluşturulursa biz destek veririz.” dedi.

 

Bu haber 752 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...