“Büyük Türk Milletimiz, içteki ve dıştaki art niyetli odaklara asla fırsat vermeyecektir”

29 Ekim 2015 12:48

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Günaydın’ın mesajı şöyle: “Cumhuriyetimizin 92’inci yıldönümünü büyük bir şevk, heyecan ve gururla idrak ediyoruz.

Emperyalist emeller tarafından tarihten silinmeye ya da küçük bir coğrafyaya sıkıştırılmaya çalışılan aziz milletimiz; varlığına, birliğine ve son yurduna kanıyla, canıyla sahip çıkmış ve bedeli ne olursa olsun teslim olmayacağını ispatlamıştır.

Cumhuriyetimiz; istiklali uğruna fedakârca çırpınan millet ruhunun görkemli bir mükâfatı, milli iradenin muhteşem bir eseridir. Türkiye Cumhuriyeti, zulme meydan okuyan, zalime rest çeken, batıl inanç ve hain hesaplara namus mücadelesinin rehberliğiyle karşı koyan kahraman bir neslin emanetidir.

Büyük milletimiz 29 Ekim 1923 tarihinde, kutlu mazisinin en önemli stratejik silkinişlerinden birini yapmış, içteki ve dıştaki art niyetli odaklara asla fırsat vermeyeceğini azim ve cesaretle ortaya koymuştur.

Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti; şehit kanıyla, savaş meydanlarındaki kahramanlıklarla ve hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz fedakârlıklarla vücut bulmuş ve sonsuza kadar yaşamayı da ziyadesiyle hak etmiştir.

Şüphesiz ki Türkiye Cumhuriyeti’ni; herhangi bir farklılık ve yapay ayrım kabul etmeyen Türk milletinin tamamı kurmuş, külfet ve çilelere herkes katlanmış, herkes ortak olmuştur. Cepheden cepheye koşan, dişinden tırnağından arttırdığı ne varsa vatanın selameti için feda eden herkes Cumhuriyet’in birleştirici şemsiyesinin altında toplanmıştır.

Tarihteki sayısız badireyi geçerek, tuzakları bozarak yolunda kararlı adımlarla yürüyen Türk milleti, Cumhuriyetle birlikte ileriye ve müreffeh bir seviyeye erişme niyetini de açıklıkla ilan etmiştir.

Herkes bilmeli ve unutmamalıdır ki, Türk milleti son vatanında ettiği 92 yıllık yemininden şartlar ne olursa dönmeyecek, bin yıllık kardeşlik hukukunu ihlal etmeyecek ve ihanete sevineceği imkânı inşallah sunmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.

Muazzam mücadelelerle fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür nesillerin yetişmesini temin eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kurucu kahramanları saygı ve minnetle yâd ediyorum.

Vatan uğruna gözlerini kırpmadan kendilerini feda eden aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun”.

 

Bu haber 664 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...