“Şer odaklarına karşı Cumhuriyeti kuran Kurtuluş Savaşı ruhunu ebediyen diri tutacağız”

30 Ekim 2015 15:46

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Isparta'da da coşkuyla kutlandı. 7'den 70'e binlerce Ispartalı Cumhuriyet'e sahip çıktığını tören alanını doldurarak gösterdi. Isparta Valisi Vahdettin Özkan günün anlam ve önemini belirten konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, düzenlenen törenlerle kutlandı.  Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 92’nci yıldönümü dün ilk olarak Tebrikat töreni ile başladı. Daha sonra Hükümet Caddesindeki törene geçildi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve Belediye Başkan  Vekili Hüseyin Diker  törene katılanlar ve halkın bayramını kutladı.

Daha sonra geçit töreni yapıldı. Geçit töreninde vatandaşların gururu gözlerden kaçmadı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Vali Vahdettin Özkan yaptı.

Vali Özkan konuşmasında; “92.  yılını kutladığımız Cumhuriyet, aziz Milletimizin her türlü imkânsızlığa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseridir. Cumhuriyetimiz Atatürk´ün önderliğinde milletimizin, azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eserdir. Cumhuriyet; büyük bir vizyonla daima ileriye bakan, özgüvenini sağlam tutan, heyecanla ve şevkle çalışan bir neslin, bugünkü nesillere armağanıdır.

Milletimiz, ne mutlu ki, Cumhuriyetimizi demokrasiyle de taçlandırarak, "çağdaş uygarlık" seviyesine ulaşma hedefinde büyük mesafeler almıştır. Artık hedefimiz, ülkemizi çağdaş dünyanın da ilerisine taşımaktır. Milli hedeflerimize ulaşmak için ihtiyaç duyduğumuz güç, İstiklal Mücadelemizi zafere ulaştıran milli ruhta gizlidir.

Cumhuriyeti kazanmaya giden yolu çok iyi anlamamız gerek. Çünkü bu süreç devletimizin bekası ve milletimizin geleceği, huzur ve refahı açısından çok önemli bir kılavuzdur. Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde büyük Türk Milleti'nin kanı, canı ve büyük emekleriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşatılması, bu onur ve gururu yaşayan atalarımızın çocukları olarak, hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur.

Değerli Ispartalı Hemşehrilerim,

Dün olduğu gibi bu gün de hepimize düşen görev; karanlık odakların vatan ve milletimize yönelik saldırılarına karşı, Devletimizin aldığı kararlar doğrultusunda beraberce mücadele etmek ve Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmaktır.

Bugün ipleri küresel güçlerin elinde olan, başta bölücü terör olmak üzere kayıt dışı ekiplerce aziz vatanımız üzerinde tezgâhlanmaya çalışılan oyunlar oynanmaktadır. Bu şer odaklarına karşı Cumhuriyeti kuran Kurtuluş Savaşı ruhunu ebediyen diri tutacağız. Bugün devletimizin teröre karşı , büyük bir kararlılıkla mücadelesinin farkında ve yanında olacağız.

Küresel Terör ve uzantıları milletimizin azmini kırarak, milli hedeflerimizi yok etmeyi misyon edinmişlerdir. Bu misyonları gereği farklı paralel yapılanmalarla ittifak kurarak terörle mücadele eden Kahramanlarımızın şevkini kırmak ve bu mücadeleyi zayıflatmak için amansız bir çaba ve algı operasyonlarını icra etmektedir.

Cumhuriyetimiz ve geleceğimizin teminatı Sevgili Gençler,

Size emanet edilen değerleri daha ileriye taşıma kararlılığınız, birliğimizin en büyük teminatıdır.

Vatan, Millet, Bayrak sevgisi,

Şehitlerimizin manevi huzurunda tazimle eğilmek,

Gazilerimizi, şehit ailelerimizi kutsal birer emanet olarak almak, inancımızın ifadesidir.

Terörle mücadele eden tüm Kahramanlarımıza minnet ve şükran borçluyuz. Allah yar ve yardımcıları olsun.

Millet olarak el ve gönül birliğiyle çalışmayı sürdürecek olursak, çok daha güçlü ve  müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Adalet ve barışı esas alan kadim medeniyetin mirasçıları olan bizler, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, Ispartalı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Törende öğrencilerin şiirler okumasından sonra, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün 29 Ekim Cumhuriyet bayramı dolayısıyla organize ettiği atletizm, basketbol, voleybol müsabakalarında derece alan öğrencilere kupaları Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Isparta Milletvekilleri İrfan Bakır, Nuri Okutan ve Amasya Milletvekili Said Yüce ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz tarafından sporculara verildi.

Kutlamalar tören geçişi ile sona erdi.

Bu haber 1022 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...