Fener Alayı Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ayrı bir renk kattı

30 Ekim 2015 17:55

Isparta Belediyesi’nin organize ettiği, kundaktaki bebekten yaşlısına, partili, partisiz her kesimden binlerce kişi katıldığı fener alayı ile Cumhuriyetin kuruluşunun 92.yıldönümünü coşkuyla kutladı. Mehter eşliğinde gerçekleşen fener alayına, otomobil, motosiklet ve bisikletli guruplarda destek verdi. Yürüyüş sonunda binlerce insan hep bir ağızdan Andımızı okudu. Başkan Günaydın, Ispartalılara “Cumhuriyetçi, milliyetçi, ülkücü, vatansever olduğuma bugün bir kez daha seviniyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene” diyerek teşekkür etti

Isparta Belediyesi tarafından organize edilen ve binlerce insanın katıldığı Fener Alayı ile Cumhuriyet’in 92.Yıdönümü coşku ile kutlandı. Belediye önünden başlayan ve Kaymakkapı Meydanı, 6 Mart Caddelerini takiben tekrar belediye önünde son bulan Fener Alayı’na kundaktaki bebekten, yaşlısına her kesimden binlerce insan katılarak Cumhuriyete olan bağlılıklarını dile getirdi.

Isparta Belediyesi önünde saat 19.00’da başlayan Fener Alayı’na Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ailesi ile birlikte katılırken, yürüyüşe MHP Milletvekili Nuri Okutan başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, dernekler, sendikalar, bisiklet, motosiklet ve otomobil gurupları ile kundaktaki bebekten, yaşlısına binlerce Ispartalı yürüyüşe katıldı. Isparta Belediyesi’nin araçları da fener alayına katılarak şehir turu attı.

Isparta Mehter Takımı eşliğinde, fenerlerin yakıldığı ve binlerce Türk Bayrağı ile yürüyüşe geçen vatandaşlar, Cumhuriyete olan bağlılıklarını dile getirdiler. Isparta’nın otomobil, bisiklet ve motosiklet gurupları da yürüyüşe renk kattı. Yürüyüşte Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın Isparta halkını selamladı.

Belediye önünde son bulan yürüyüşün ardından MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın vatandaşlara birer teşekkür konuşması yaptı.

Milletvekili Nuri Okutan, tüm Ispartalıların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarken, Sevr’in dayatmasını gören Anadolu’nun ayağa kalkarak, yalın ayak, silahsız, barutsuz Türk Milleti’nin düşmana karşı koyduğunu dile getirerek, “Sonunda da Türk Devletsiz olmaz diyerek yeni bir devlet kurdu ve bunu Cumhuriyet ile taçlandırdı. Cumhuriyetin 92. Yılındayız ancak ne yazık ki, tekrar o günleri yansıtan, anımsatan, günler içindeyiz. Bizim için bu bayram önemli. Tekrar o günleri anma, yaşama adına bu günler önemli. Ancak andımızın kaldırıldığı TC’nin resmi dairelerden kaldırıldığı ve bayramların önemsenmediği, hatta bu tür toplantıların küçümsendiği dönemi hep birlikte yaşadık. Ama biz buna izin vermeyeceğiz” dedi.

‘Bayrak seven, cumhuriyet seven, vatanını, milletini seven çok kıymetli, değerli hemşehrilerim’ diyerek sözlerine başlayan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’da, coşkulu kalabalığa, “İşte Cumhuriyet budur. İşte Bayrak budur. İşte Milliyetçilik budur. İşte Ülkücülük, budur. Bunu bilmeyenler görsün. Bayrağımızı sevmeyenler görsün. Bu akşam bir şey daha gördüm. Her anne baba çocuklarıyla gelmiş. Daha küçük yaşına dahi girmemiş bebeklerimiz, torunlarımız var. İşte cumhuriyetçi bunlar. Geleceğin cumhuriyetini, istikbalini koruyacaklar. Bu tabloya çok sevindim, mutlu oldum. Bu akşam cumhuriyetin güzelliğini gördüm, mutlu oldum. Cumhuriyet Bayramı’nız kutlu olsun. Cumhuriyetiniz kutlu olsun. Yanlış hayaller peşinde koşanlar, bugün bu kandillerin altında, bu bayraklarımızın altında Türk Bayrağı’nın altında herkes gördü. Ülkemiz, memleketimiz bölünmeyeceğini, böyle hayalperest düşmanlar, içimizde yaşayanlar görmüştür. İşte cumhuriyet, ülkemiz, vatanımız budur. Bu tablo ile hiçbir zaman vatanın bölünmeyeceğini görmüşlerdir. Türk olduğuma, Ispartalı olduğuma, Cumhuriyetçi, milliyetçi, ülkücü, vatansever olduğuma bugün bir kez daha seviniyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene” şeklinde konuşarak, katılımlarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti.

Bu haber 817 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...