“Dereboğazı yolu Isparta için hayati bir yoldur”

20 Kasım 2012 19:28

Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Kınay, Dereboğazı yolunun Isparta için büyük öneme sahip olduğunu belirterek; “Bu yol mutlaka duble yol olmalıdır. Başka yere kaydırılalamaz” dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün, Isparta-Antalya duble yol projesini Ağlasun - Bucak üzerinden yapma kararına bir tepki de Isparta Muhtarlar Derneğinden geldi. Dernek Başkanı Osman Kınay, Dereboğazı yolunun mutlaka Ispartalıların istediği şekilde yapılması gerektiğini söyledi. Kınay konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Dereboğazı Yolu Isparta’nın can damarıdır. O yol öyle basit bir şekilde yapılmış bir yol değildir. Yıllar önce Isparta halkının büyük emekler ve destek vererek yaptığı ve yaptırdığı bir yoldur. Onun için Dereboğazı yolunun Isparta için sadece maddi değil manevi olarak da büyük bir önemi vardır.

Dereboğazı yolu ekonomik ve sosyal yönüyle de Isparta’yı Güney’e bağlayan yoldur. Bir anlamda Isparta’nın Antalya’ya açılan kapısıdır. Konu ve yolun önemi bu kadar net bir şekilde ortada iken ve bu yolla ilgili yapılacak çalışmalar daha da ilerletilerek duble yol haline getirilmesi gerekirken duble yol projesinin başka güzergaha alınması son derece yanlış olmuştur. Bunu asla kabul etmiyoruz ve tepki gösteriyoruz. Kararın en kısa zamanda da düzeltilmesini istiyoruz.

Isparta her zaman iktidardan yana olmuş ve iktidara destek olmuş bir ildir. Buna rağmen Isparta’ya ceza verircesine Dereboğazı yolunda projenin başka bir şekilde hazırlanması kabul edilemez. Durumun böyle olması da ayrıca düşündürücüdür.

Ayrıca, bilindiği gibi 1996 yılında hizmete açılan bir Havalimanımız var. Burası kullanılamamaktadır. Bu da bizleri Ispartalılar olarak derinden üzmektedir. Bu Havalimanımızın da aktif hale getirilmesini istiyoruz. Isparta’ya uçak seferleri koyacak kadar Isparta’da potansiyel vardır. Bu geçmiş yıllarda da görülmüştür. Bu konuda geçmiş yıllarda da gerekli mercilere dilekçeler yazarak ulaştırmıştık. Şimdi de buradan duyuruyoruz ve bu konuda bir adım atılmasını bekliyoruz.

Bu taleplerimizi başta iktidar partisinin Milletvekilleri olmak üzere Isparta’mızın tüm Milletvekillerine iletiyoruz. Isparta için, Isparta’ya hizmet için, yatırım için daha fazla gayret sarfetmelerini istiyoruz. Bu zamana kadar yaptıkları hizmetler için de teşekkür ediyoruz” dedi. 

Bu haber 838 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...