İhale İlanı / V:568

11 Mayıs 2015 10:50

İHALE DUYURUSU
TCDD İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
7. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ / AFYONKARAHİSAR
TAŞINMAZ İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINDAN
1-Isparta İli, Merkez İlçesi, Karaağaç Mahallesi, mülkiyeti TCDD'ye ait 32 ada, 5 sayılı parsel üzerinde kayıtlı bulunan Isparta Gar Sahası 12,00 m2 prefabrik büfe konulmak üzere kapalı alan ile, 18,00 m2 açık alan olmak üzere toplam 30,00 m2 taşınmaz “büfe” olarak kullanılmak üzere KDV hariç 500,00 TL/Ay (BEŞYÜZTÜRKLİRASI) muhammen bedel üzerinden kapalı teklif usulü ile kiralanacaktır.
2- İhale 27/05/2015 Çarşamba günü saat 15:30 de TCDD 7. Bölge Müdürlüğü Eğitim ve Toplantı Salonunda yapılacaktır.
3- İhale konusu taşınmaz için sözleşme imza tarihinden 31.12.2017 tarihine kadar geçerli olmak üzere sözleşme akdedilecektir.
a) Kira bedeli aylık olarak peşin tahsil edilecek olup müteakip yıllarda Yİ/ÜFE artışı oranında yıllık artırımlar yapılacaktır.
b) Kiralanacak olan taşınmaz; ilgili KVK (Kültür Varlıklarını Koruma) Bölge Kurulunca tescil edilmiş olduğundan, bu taşınmaza ilişkin projelerin hazırlanması, TCDD'nin uygun görmesi, KVK Bölge kurulundan izin alınması işleri ihale üzerinde kalan kiracı tarafından yapılacak ve bu işler için 3 (üç) ay süre verilecek olup, bu süre zarfında ÖN İZİN SÖZLEŞMESİ imzalanacak ve kira bedelinin %20'si tahsil edilecektir.
c) Taşınmaza ait proje, izin, ruhsat, inşaat ve tüm masraflar kiracıya aittir.
d) Kiralanacak taşınmazın demiryolu koridor genişlikleri ve güvenlik mesafeleri ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 18/06/2014 Tarihli ve TS 11939/T2 sayılı Mecburi Standart Tebliğine göre yanıcı, patlayıcı maddeler, can, mal ve seyrüsefer güvenliği açısından tehlike oluşturacak tesislerde demiryolu emniyeti açısından TCDD'nin uygun göreceği şekilde gerekli güvenlik mesafelerine uyulup güvenlik tedbirleri alınacak, Teşekkülümüzün, Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünün ve ilgili Kurumların izni dâhilinde yapılan projenin onayından sonra taşınmazın etrafı çit vb. ile kapatılacak ve tüm masrafları kiracıya ait olacaktır.
e) Kiralanacak taşınmaza TCDD'nin ihtiyacı olması halinde veya taşınmazın yeniden değerlendirilmesi halinde yapılacak tebligata müteakip en geç 2 (iki) ay içinde şartsız ve nizasız kiracı tahliye edecektir.
f) Kiralanacak taşınmazın Gülpark Turizm Merkezi İmar Planı sahasında bulunmasından dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığınca gerekli görüldüğü takdirde koşulsuz ve zaman kaybı olmaksızın taşınmazın eski haline getirilerek iade edileceğine dair noter onaylı taahhüt verilecektir.
g) Kiralanacak taşınmazda alkollü içeceklerin satışı yapılmayacaktır.
4- İhaleye yerli isteklikler katılabilecektir.
5-İhaleye ait ilan Isparta Belediyesi ve Isparta Gar ilan tahtası ile TCDD'nin “www.tcdd.gov.tr.” internet adresinde de görülebilir. İhale Şartnamesi TCDD 7. Bölge Emlak ve İnşaat Müdürlüğü-Afyonkarahisar'da ücretsiz görülebilir.
6- İhaleye Katılacak isteklilerden;
A) İsteklinin Gerçek Kişi Olması Halinde:
• Kanuni İkametgâh Belgesi,
• Nüfus Cüzdanı sureti,
• Noter tasdikli imza sirküleri,
• Savcılıktan iyi hal kâğıdı (Sabıka kaydının olması halinde Mahkeme Kararı ile birlikte verilecektir.),
• Esnaf ve Sanatkârlar Odasından veya Ticaret ve Sanayi Odasından alınmış faaliyet belgesi, Kayıtlı değil ise kaydının olmadığına dair belge veya taahhütname,
• İsteklinin Vergi Dairesine borcunun olmadığına veya Vergi Dairesinde kaydı bulunmadığına ait belge veya taahhütname,
• İsteklinin Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olmadığına veya Sosyal Güvenlik Kurumunda kaydı bulunmadığına dair belge veya taahhütname.
• Geçici teminat bedelinin ödendiğine dair geçici teminat makbuzu ya da teminat mektubu, 1.500,00 TL (BİNBEŞYÜZTÜRKLİRASI)
• İsteklilerin vekâleten temsil edilmesi halinde, vekilin Noter tasdikli vekâletnameleri, imza sirküleri ve Nüfus Cüzdan sureti,
• Türkiye'deki tebligat adresi (Şartname eki örneğine göre),
• Şartname satışına ait TCDD vezne makbuzunun aslı veya fotokopisi, KDV dahil 60,00 TL (ALTMIŞTÜRKLİRASI)
• Şartname eki Özel Şartlarda (olması durumunda) istenilen belgelerin verilmesi ve koşulların sağlanması,
B) İsteklilerin Tüzel Kişilik Olması Halinde:
Ticaret Sicil Gazetesi, Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlanan ortaklık ve sermaye durumlarının ihalenin yapıldığı tarihte geçerliliğini koruduğunu belirtir belge,
Tüzel kişiliğe ait ihalenin yapıldığı yıl içerisinde halen faaliyette bulunduğuna dair Ticaret ve Sanayi Odasına ait kayıt belgesinin aslı veya aynı odadan alınmış ihalenin yapıldığı yıl vizesini içeren kimlik kartı,
Tüzel kişilik adına ihaleye iştirak edenlerin bu işle ilgili imza sirküleri ve Nüfus Cüzdan sureti,
Tüzel kişiliğin son döneme ait vergi beyannamelerinde beyan edilen gelir ve kurumlar vergilerinin, ödendiğine ve borcunun olmadığına dair ilgili Vergi Dairesinden ve SGK'dan (Sosyal Güvenlik Kurumu) borcunun bulunmadığına dair belge veya taahhütname.
• Geçici teminat bedelinin ödendiğine dair geçici teminat makbuzu ya da teminat mektubu, 1.500,00 TL (BİNBEŞYÜZTÜRKLİRASI)
İsteklilerin vekâleten temsil edilmesi halinde, vekilin Noter tasdikli vekâletnameleri, imza sirküleri ve Nüfus Cüzdan sureti,
Türkiye'deki tebligat adresi (Şartname eki örneğine göre),
Şartname satışına ait TCDD vezne makbuzunun aslı veya fotokopisi, KDV dahil 60,00 TL (ALTMIŞTÜRKLİRASI)
Şartname eki Özel Şartlarda (olması durumunda) istenilen belgelerin verilmesi ve koşulların sağlanması,
C) İsteklilerin Ortak Girişim Olması Halinde:
• Ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişi olma durumlarına göre her birinin Bu maddenin A ve B bentlerindeki esaslara göre temin edecekleri belgeler ve Şartname eki örneğe uygun olarak hazırlanmış ve tescil edilmiş ortaklığa ait sözleşme.
A, B, C bentlerinde istenilen belgelerin tümünün aranan şartlara haiz olarak “ihale tarihinden önceki 3 ay içinde alınmış” asılları veya Noter tasdikli suretleri olması zorunludur.
Taahhütname veren isteklilerden ihaleyi kazanan istekliden ilgili Kurumlardan, kaydı veya borcu olmadığına dair belge getirmesi istenecek olup TCDD tarafından belirtilen süre içerisinde bu belgeleri getirmeyen veya taahhüdünün geçerli olmadığı tespit edilen isteklinin geçici teminatı irat kaydedilecektir.
D) Teklif Mektubu, (kullanım şeklinin belirtilmesi gerekmektedir.)
(İstenilen belgelerin tümü son üç ay içinde alınmış asılları veya noter tasdikli suretleri olacaktır)
7- İhaleye katılmak isteyenler İhale dosyasını en geç 27/05/2015 Çarşamba günü saat 15:30'a kadar TCDD 7. Bölge Müdürlüğü Taşınmaz İhale Komisyonuna teslim edeceklerdir.
8- Posta ile yapılan teklifler geçerli olup, gerek posta ile gerekse elden süresi içinde yapılmayan, ihalenin esasını değiştirecek nitelikte belgeleri eksik olan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
9- İhaleye katılan istekliler arasında en yüksek teklifi veren 1. nci talipli ile sözleşme imzalanacak olup 1. nci taliplinin sözleşme imzalamaması halinde geçici teminatı irad kaydedilecektir. İhale Komisyonunca uygun görülmesi halinde 2. nci talipli ile sözleşme imzalanacak olup 2. nci taliplinin de sözleşme imzalamaya gelmemesi halinde geçici teminatı irad kaydedilecektir. İhaleye tek katılımın olması halinde aynı şartlarla; PAZARLIK YÖNTEMİ uygulanacaktır.
10- TCDD bu ihalede 2886 sayılı “Devlet İhale Kanunu” ve 4734 sayılı “Kamu İhale Kanunu”na tabi değildir. Bu nedenle de bu işi ihale edip etmemekte, kısmen ihale etmekte, dilediği istekliye ihale etmekte veya ihaleyi dilediği usulde yeniden yapmakta tamamen serbesttir. Teklif veren istekliler bu hususa itiraz etmeyeceklerini peşinen kabul ve taahhüt etmişlerdir.
İlgililere duyurulur.
ADRES :TCDD Genel Müdürlüğü. 7. Bölge Müdürlüğü -Afyonkarahisar
TEL : 0 272 2137621 / 4388-318
FAKS : 0 272 214 4729
(V:568)

Bu haber 847 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...